Premiär på gymmet

Och  hon är en stark tjej..

 
När vi bara hade Vilja hemma och gymmet hade prova-på-träning denna vecka så passade vi på att ta med Vilja till gymmet. Hon har ju pratat om att hon vill träna lite på gym också, men vi har inte kommit dit. Tills nu.

Jag och Vilja värmde upp på löpbandet i 10 minuter medan Rickard körde motionscykel. Jag testade att öka mitt tempo till 10.0 (från 6.5). I en minut kändes det bra att springa. Sen fick jag varva ner till 6.5 igen. Trots att jag försökte hålla nacken och ryggen rak så blev det ändå för stötigt. Men gång går hur bra som helst.

Sen fick Vilja testa på släden, utan vikter. Och hon körde sina 3e varv som om hon inte gjort annat. Rickard lika så. Själv klarade jag ett varv. Sen fokuserade jag på mage, rumpa och lår istället. Vilja fick testa en maskin för axlar/bröst och gjorde det utan som helst problem med teknik eller hållning. Hon är helt klart en stark tjej!

Gympasset tog 40 minuter för oss att genomföra. Alldeles lagom kan jag känna ibland. Fick med det jag vill och kan fokusera på just nu. Det blev 5 övningar i maskin. 12 repetioner - 3 varv. Överkroppen får gott vänta tills kroppen visar framsteg i rehabiliteringen. Skynda långsamt.

Nu vill Vilja fortsätta gymma. På tisdagar och en gång på helgen. Som det är nu tränar hon basket 4 dagar i veckan och sen kanske match på helgerna. Men matcherna är snart slut och helgerna blir lite lugnare. På gymmet fanns det ungdomskort som kostade 219 kronor i månaden upp till 14 års ålder. Så i den diskussionen är vi nu. Jag och Rickard alltså. Det blir ju en extra kostnad för oss, men mitt jobb har ju dessutom höjt friskvårdbidraget med 1000 kronor så jag får ju mer gymkort för den pengen varje år. Så det kan få plats i vardagsbudgeten förhoppningsvis.

Otränad som jag är så tänker jag välkomna träningsvärken när den kommer sen.
1 Emma K:

skriven

Va roligt att gå på gym med sitt barn.

Kommentera här: