Intensiv baskethelg

Så fick alla spela boll..


Det blev alltså en lagom intensiv helg full med basket för vår familj. Dessutom fick alla tre tjejer spela denna helg. 

Ninja började på lördagen med Easy Basket. 3 matcher spelades under förmiddagen med hennes lag. Ninja spelade sina matcher med bravur, men visst har hon svårt ibland när hon kommer för fort och ska skjuta då hon är van att spela på höga korgar. På Easy Basket är det ju låga korgar som gäller, men det var en riktigt nöjd Ninja som åkte hem lagom till lunch.

Sen gjorde vi oss redo för att se Eskilstunas Herrar spela sin hemmamatch. Det är inte många matcher vi har missat för vaken dam eller herr denna säsong. Samma platser i arenan varje gång dessutom. 

Söndagen ringde klockan tidigt. Vilja hade samling redan halv åtta vid Bollhuset för avfärd till Motala. Där väntades två matcher för hennes del. Rickard hade tjänstgöring som chaufförför dessa bortamatcher så jag stannade hemma med Meja och Ninja. Det blev vinst bägge matcherna för Viljas lag. Enligt Rickard gjorde hon fantastisk insats, men hade blivit bänkad i slutet av första matchen på grund av dålig uppförande mot sin egna coach. Men det blev uträtt innan nästa match och Vilja spelade då även lite bättre tydligen. Jag skyller på pappan. 

Efter lunchen fick vi hemmavarande tjejer åka till Bollhuset för att Meja skulle spela hemmamatch. De mötte Norrköping Dolphins. Och det slutade dock med en stor förlust. Meja klarade nästan genom hela sin match, men när det var 23 sekunder kvar så fick hon snällt räcka upp handen och säga själv att hon fick sin femte foul och därmed bänkad. Meja, som är lite större än många andra i hennes ålder är stadig på jorden när någon spinger in i henne eller när hon själv ska försöka få stopp på en springande motspelare. Men 23 sekunder sätter vi som rekord. Brukar infalla mycket tidigare i matcherna annars. Heja Meja!

Det blev alltså en intensiv baskethelg med andra ord. Men ingen basketvila här inte.

För nu börjar veckan om igen. Vilja fick dock träningsledigt från sitt lag idag då hennes coach tyckte att de förtjänade vila efter söndagens matcher. Men vem tackar nej till att träna basket när möjligheterna finns? Inte Vilja i alla fall som slog följe till Mejas träning idag. Dessutom valde även Ninja att träna med Mejas lag idag. Så måndagen blev genast mycket lättare i logistiken för oss.
Istället för 3 platser - samma tider, så blev det 1 plats - 1 tid. Den tog dessutom Rickard så jag fick stanna hemma och vilja min kropp. Den är inte riktigt som den bör vara.

Imorgon är det träning för alla tjejer igen på samma ställe, samma tid. Även då med Mejas lag såklart. Men då ska både jag och Rickard dit då vi ska ha föräldramöte inför den stora Basketcupen som arrangeras här i Eskilstuna i maj. 3 spelande barn innebär tjänstgöring under den helgen för just 3 spelande barn. Om någon kan vara snäll och uppfinna en kloningsmaskin tills dess så vore jag tacksam. Men kom igen, det blir kul!

Dags att sköta markservicen här hemma. Middagen ska vara klar om typ 45 minuter och tvätten ska snart hängas. Är tacksam för att det är måndag så fantastiska Lena har varit här och städat. Så det slipper jag ju i alla fall. 

Kommentera här: