I väntan på semester

Endast 3 arbetsdagar kvar..

 
Och jag passar på att njuta på min uteplats. Solen skiner, trots att björken på allmänningen skuggar delar av min soffa. Vinden blåser och jag meddelar Rickard att vi behöver köpa en paviljong. Barnen spelar basket, med korgen på insidan och de själva på utsidan av staketet. Skrattet från dem ekar. Och tjivas gör de också. De väntar på att vi föräldrar går på semester. Lördag morgon styr vi bilen till stugan. Tjejerna längar, och vi med såklart.

Men fram tills dess måste vi roa oss på något vis. Rickard är iväg på trevligheter ikväll, det vill säga speedway. Hemma på vår uteplats kan vi höra speedway-cyklarna köra runt runt. En gång denna säsong ska vi tjejer ta oss ut på en match. En gång i alla fall. 

Imorgon kommer det någon och tittar på vår uteplats. Jag vill gräva bort rabatten som står mot husväggen. Odling är inte riktigt min grej. Jag föredrar blommor i kruka. Men en pallkrage med smultron till barnen måste jag ju ändå ha. Och kanske en myntaväxt till sommarens drinkar och härliga sallader. Och lite gräslök till färskpotatisen. Jämna ut gräsmattan behövs också. Känns förvisso dumt att göra i ordning uteplatsen när vi ändå ska åka bort. Men jag ska njuta av uteplatsen alla dagar jag är hemma. Det lovar jag.

3 arbetsdagar kvar. Blodgivning på fredag, vilket vi får permission för att göra (grymt bra av min arbetsgivare) och så den traditionella semesterlunchen med familjen och mamma på fredag. Sen är det semester! 

Kommentera här: