Ett avslutat kapitel

Och vi är äntligen hemma..

(bilden är från i fredags när jag unnade mig en stor fin bukett blommor från den lokala blomaffären samt ett glas bubbel för att fira hemkomsten.)

Idag lämnades nycklarna tillbaka för evakueringslägenheten vi bott i de senaste 10 veckorna. Stamrenoveringen är med andra ord ett avslutat kapitel för oss och vi är äntligen hemma.

Man kan säga mycket om renoveringen i våra lägenheter i området. Och jag vet att många är missnöjda, men jag är nöjd. När folk i början pratade om hur illa det var i lägenheterna som blev klara före oss så kände vi att vi hade två val; Bo kvar och acceptera läget eller flytta. Vi valde det första alternativet. Och så länge inget blev förstört av våra kvarvarande saker så kände vi att vi inte gör så mycket mer. Tapetskav anda små saker som blivit i lägenheten är så klart dokumenterade och sparade inför den dagen vi flyttar härifrån och kan hänvisa de befintliga skadorna varvid vi inte behöver bekosta något då.

Idag kom även Lena. Nu är lägenheten städad ordentligt efter tillbaka-flytten samt den kommande semestern. Det känns så skönt! Älskar måndagar när Lena varit hos oss. Världens bästa investering i vårt familjeliv - hemstäd. 

Tjejerna är nöjda över att ha tillbaka sina egna rum. Men visst har de gosat ner sig stundom i en säng tillsammans bara för att få lite närhet en stund mitt på dagen. Med varsin mobil i handen såklart.

I lördags var jag och Rickard till Ikea för att köpa nya byråar. Så hans lördagsnöje fick bli att skruva ihop dem. Ikea hade ju rea på Malm-byråar och det har han ju skruvat ett par gånger så inte ens bruksanvisningen behövde han. Även våra nya utemöbler skruvade han ihop. Blev så bra. Nu ska jag bara köpa en paviljong också som skyddar mina möbler lite grann också. 

Eftersom vi inte boade in oss när vi flyttade hit i augusti förra året så ska vi äntligen få göra det. Nu vänder vi blad och startar ett nytt kapitel. Hemmalivet.

Kommentera här: