Livets andra skidäventyr

Det blev en dag i Säfsen..

 
På toppen. Familjen samlad och jag känner mig så varm inombords. Tänkt att jag får uppleva detta. Med min familj. Stundom måste jag nypa mig i armen.

Livets andra skiräventyr och jag är så stolt över hur både tjejerna och jag har lyckats lära oss åka så bra skidor som vi faktiskt gör. I Sälen vecka 8 förra året var perimären i dagarna 2. Och så idag. Så fascinerad över våran utveckling. 

Det var en disig dag men lagom kallt. Inte heller tyckte jag att det var mycket folk heller. Visst var det väldigt få liftar på stället så det var lite kö. Men man höll ju garanterat avstånd, eftersom skidorna var ju längre både framåt och bakåt. 

Det blev en tidig lunch. För min del en värmande gulashsoppa. Känns som om det kan bli en standard när jag åker skidor utför i alla fall. Ninja tog köttbullar och potatis medan resten av familjen tog hamburgare. Och eftersom vi tog tidig lunch så var det inte alls mycket folk i backarna när vi var klara. Lagom när folket sen var färdiga med sina luncher så var det dags för fika. Då behövde min kropp en värmande kopp kaffe.

Totalt blev det 5 timmar skidåkning idag. Backe upp och backe ner. Jag, Meja och Ninja tog premiär på ankarlift, vilket förmodligen inte är någon jag tänker föredra ifall det finns sittlift och knapplift. Men där och då var kön kortare och den gick snabbare än sittliften. Och jag bockar av den på skid-listan.

Förövrigt stod jag upp hela dagen. Ingen vurpa för min del. Dock gjorde familjemedlemarna vurpor. Ninja gjorde sin sista vurpa i knappliften så hon kastade av sig skidorna och gick ner till Rickard som redan åkt färdigt. 

Trötta men otroligt lyckliga tog vi oss hem igen. 2,5 timme bilfärd. Ändå inte långt ändå för en dagstur med skidåkning. Säfsen var helt klart passande för barnfamiljer. Nu var vi ju inte i området där de allra minsta åkte, men området var helt klart passande för våra barn. Kanske åker vi tillbaka hit någon gång.

Underställen är nu tvättade och pjäxorna står på tork i hallen. Vi ser redan fram emot nästa äventyr på skidor. Om bara veckorna vill rusa fram nu.

Pax för att ha ont i både rumpa och ben imorgon.

Kommentera här: