Ändrade planer

I några dagar i alla fall..

 
Sedan en vecka tillbaka har jag jobbat hemma på grund av ökad smittspridning i samhället just nu. Trots två doser vaccin så känner jag ändå att jag drar gärna mitt strå till stacken och jobbar hemma eftersom jag kan. Kanske kan jag behöva åka in någon förmiddag då och då. Men större delen av mitt arbete tänker jag sköta hemma. Rickard har fixat en extra skärm till mig så jag inte bara har min lilla skärm på laptopen. Det ska bli skönt att koppla upp den senare idag.

Just nu känns det beslutet väldigt bra. För sent i fredagskväll kom ett mail från Mejas lärare om att hennes klass stänger i 3 dagar (5 dagar enligt de nya direktiven om 3 smittade elever finns i klassen). Så måndag, tisdag och onsdag ska Meja har hemstudier (då vi kan räkna lördag och söndag som dagar i direktiven). Dock kom ju detta väldigt hastigt så Meja har inte sin dator med sig hem och någon vidare information har vi inte fått från skolan. Så vi får avvakta. Vi har, enligt direktiven, också bokat test för Meja idag. Hon snubblade på några dagar bara då det står att om man fått dos två den senaste månaden så behöver man inte testa sig. Det handlar om 9 dagars marginal för Meja. 

Jag är i alla fall tacksam över att tjejerna är stora vilket innebär att jag ändå kan jobba medan de är hemma. Och så snart Meja fått mer information kring hur hennes studier bilr så får hon snällt roa sig med annat under dagen. 

Läget kan ju ändras fort och det kan ju innebära att Vilja och Ninja också måste ha hemstudier. Men nu tar vi dag för dag. 

Att Mejas klass är nedstängd innebär också att hon får avstå från fritidsaktiviteter också. Så ingen basketträning för henne denna vecka, även om hennes test visar negativ tänker jag. 

Nu ska jag dock logga in och börja jobba. Jobbar dock bara fram till lunch då det är dags för Viljas återbesök hos ögonläkaren efter operationen. I övrigt tänker jag inte göra många knop dessa dagar som Meja inte får göra något. Vi håller oss hemma helt enkelt!

Ha en fin start på veckan!

Kommentera här: