Tillfälligt kontor

När köksbänken inte är hållbar i längden..

 
Jag vet inte varför jag inte skapat mitt tillfälliga kontor tidigare. Nu var det ju egentligen inte planen att jag skulle jobba hemma. Inte så här länge i alla fall. Men det känns som om vi är på sluttampen av denna pandemi så jag tänker hålla ut. 

Dock höll inte ryggen med längre. Har denna vecka haft sån värk i ryggen. Vilket beror på att jag suttit på en hård träbänk i köket under mina arbetsdagar. Visst funkar den under måltider för barnen att sitta på den, men när det handlar om fulla arbetsdagar (för dumt nog har jag valt att sitta på köksbänken även på luncherna för att kolla av datorn samtidigt som jag ätit, inte okej!)

Så igår fick jag Rickard och Meja att kila ut i förrådet och hämta in kalasbordet. Det lilla skrivbord vi burkade använda oss av när tjejerna haft kalas när de var mindre och gästerna blev för många för att få plats runt köksbordet. 

Rickard har ju dessutom löst en extra skärm till mig, vilket är guld värt. Så den tar ju upp en stor del av köksbordet. Så när arbetsdagen är slut så ska allt packas ihop. Men nu, idag, flyttade jag ut till mitt lilla tillfällliga kontor. Okej, ljuset kanske inte är det bästa, men jag skyller på att det är mulet ute. Jag har dessutom stuligt Viljas skrivbordsstol då inget annat var något alternativ. Funderade på att köpa hem en ergonomisk pall men det kanske är onödigt när jag snart kanske ska flytta tillbaka till mitt riktiga kontor. Fast en ergonomisk pall kan ju vara bra att ha även till vardags här hemma. 

Hur som. Nu kan jag lätt logga ut och gå till köket för att äta min frukost (mellanmål dock) klockan nio utan att behöva tänka på jobbet. Och precis nu på lunchen också.
Okej, kanske inte det bästa att byta arbetsdatorn mot den privata datorn vid köksbordet medan jag äter. Men detta är ju frivilligt. Hade det varit fint väder hade jag gått ut på en promenad istället. 

Så trots att jag är smått grinig på Rickard över att vi inte bestämt oss till 100% vilket vitrinskåp vi ska ha längst denna vägg, så är jag samtidigt tacksam för det just nu. Det gör ju att jag kan ha skrivbordet här ett tag till. Vitrinskåpet får dessutom vänta till efter sommaren. Känns dumt att köpa det nu när de ska stamrenovera ändå.

Nu har jag fått koppla av jobbet ett tag till och det känns bra. Mitt tillfälliga kontor blev bra!