Skidåkning i dagarna 3

Sportlov på Kungsberget; perfekt för oss

 
I söndags innan lunch styrde vi bilen mot Kungsberget. Där hade vi hyrt en Ski Aparment precis i backen. Ski in - ski out. Vilket var perfekt för oss. En liten lägenhet på markplan, två sovrum och totalt 6 bäddar. Vi fick checka in klockan tre så vi valde att inte köpa skidpass för söndagen, då backarna stängde klockan sex. Så efter vi installerat oss i lägenheten så tog vi oss en promenad i området.

Vi somnade ovaggade med förväntningar på tre dagars skidåkning som väntade.

Vaknade upp på måndagen till snöstorm. Verkligen snöstorm. Men har man barn som förväntar sig saker så blir det svårt att inte göra annat. Ninja klädde på sig och gick ut i snöstormen för att leka medan jag och Rickard gjorde i ordning hemmet och oss för dagen. Skidutrustning på utanför dörren så stakade vi oss ut till backen. Det var verkligen en dålig väder-dag för skidåkning. Den mängd snö som kommit och fortfarande kom var svårt att hålla backarna fina. Strax över en timmes åkning innan vi gav upp och tog oss tillbaka hem för att åka till närmsta lilla by och handla lite mer mat. Vi tog oss en till runda i backarna efter mellis igen. Även där bara några nedfarter innan det blev för tungt och faktiskt lite läskigt i snöstormen.

Tisdagen bjöd på strålande skidåkning direkt på morgonen. Liftarna öppnade klockan nio så tjejerna ville verkligen vara klara då. Och med tanke på boendet så var det så smidigt att låta tjejerna göra sig redo först och ta sig iväg till backarna tillsammans, medan vi fick stänga av allt hemma. Och så kom vi efter. Totalt 3 vändor i skidbacken under tisdagen. Jag var helt slut på kvällen. Och jag är evigt Rickard tacksam som tog med sig massagepistolen. Den gick varm på alla muskler.

Onsdagen bjöd på lite mulet väder, men perfekt för skidåkning. Lunch på restaurangen. Och eftersom tjejerna kliver upp så tidigt och äter frukost tidigt så äter vi ju även lunch tidigt. Så vi var skapligt ensamma i restaurangen en stund. 
Även onsdagen bjöd på tre rundor skidåkning. Tjejerna åkte lite själva medan jag och Rickard var hemma. Är så tacksamma över hur duktiga de är och hjälpsamma med varandra. 
Kvällen avslutades med hemkörning av pizza från restaurangen, vilken service!

 
Det blev en del vurpor för oss alla. Jag gjorde en skapligt otäck vurpa i en backe, vilket jag har känningar efter fortfarande. Blir det inte bättre får jag nog uppsöka läkare. Men jag ger det ett par dagar till. 

Gröna och blåa backar är det jag åker. Jag känner mig inte alls stabil nog på skidor för att ge mig in på röda backar. Men Rickard tänkte lite fel en vända så jag fick, på något konstigt vis, ta mig ner för en röd backe. Tror dock inte kan ens kan kalla det skidåkning. Men jag kom ju ner. Och röd backe tänker jag inte försöka mig på. Ninja däremot tog sig ner för en svart backe, en vurpa, men överlycklig. Jag fick verka stolt när hon berättade det när hon kom ner för backen, men innerst inne var jag skräckslagen.

 
Där på toppen av Kungberget stod jag. Såg ut över vidderna och sög in varenda utsikt. 
Om någon hade sagt till mig för ett år sen att jag skulle stå på ett par skidor utför så hade jag bara skrattat, men då för ett år sedan gjorde jag det. I Sälen, även det vecka 8. 
Nu, när jag åkt utförsåkning vid tre tillfällen så längtar jag bara till nästa, nästa och nästa. Så pass mycket att jag satt och scoutade tillväxten på Kungberget och vilka boende alternativ som fanns där att äga. Men jag lämnar det vid bara en tanke. Nu står jag alltså på skidor utför och jag älskar det verkligen. Jag är väldigt imponerad över mig själv faktiskt. Stolt.

Nu lägger vi nog skidorna i förrådet för denna säsong. Kanske måste vi försöka utnyttja dem lite oftare nästa säsong. Till nästa resa behövs nya skidglasögon till mig. Ny hjälm och skidgladögon till Ninja. Annars så har vi så vi klarar oss perfekt!

Summerar man mina tre dagars skidåkning så kom jag upp i totalt 8 timmar och 9 minuter. Inte konstigt att kroppen är helt slut. Nu har det dock fått varit två dagars vila. Kanske orkar kroppen med något i morgon. 
1 Emma K:

skriven

Åh. Ni ser ut att ha haft det fantastiskt. Kul.

Kommentera här: