En tur till blåbärsskogen

Med hopp om att bli självförsörjande i vinter..

 
Jag tog med mig hela familjen till blåbärsskogen för att plocka blåbär. Mitt mål var ju att plocka så mycket blåbär så vi blev självförsörjande på det under vintern. Men det fick stanna vid önsketänkande faktiskt. 

Eftersom min egna kropp inte alls gillar att sitta på huk mer än ungefär 1 minut så kände jag att jag inte kunde kräva familjen att de skulle plocka hur mycket som helst. Vi hade dock en Ninja som var alldeles blå/lila om läpparna, så jag tror nog att hon tjuvade i sin burk medan hon plockade. 

Både Rickard och barnen tröttnade alldeles för fort så efter knappa 30 minuter så åkte vi hem igen.

När vi väl kom hem så fick jag såklart äran att rensa blåbären och skölja dem för att de skulle bli redo för frysen. Och till min förvåning så hade vi lyckats plocka 8 dl blåbär tillsammans. Kanske inte låter så mycket att vi inte ens fick ihop 2 dl var. Men vi kände nog inte riktigt att vi ens fick ihop så mycket. Så det var ju lite glädjande.

Nu funderar jag på om jag kan lura ut familjen en vända till i blåbärsskogen för att få hem några mer dl. Kanske kan locka med en ny blåbärsskog. Många bäckar små. Om vi plocka lite men ofta tänker jag.

Okej, vi kanske inte blir självförsörjande på blåbär i vinter. Men det räcker i alla fall till ett par portioner gröt, topping på pannkakorna eller en tillsats i i en smoothie elle två. Vi fick dessutom en mysig stund tillsammans i skogen.
1 Emma K:

skriven

Mysigt!

Kommentera här: