Renovering etapp 1

Dags att göra val nummer 1 hos oss..

 
Igår på lunchen ringde målaren och frågade om det fanns möjlighet att hålla två rum tomma på måndagmorgon. Han ville nämligen komma på påbörja renoveringen av vår lägenhet.

När besiktning gjordes av lägenheten så tyckte besiktningsmannen att vi kunde få i stort sett hela lägenheten renoverad då hyregästerna innan (innan dem vi bytte med alltså) hade förstörd de mesta av alla tapeterna. Men kök och badrum blir inte renoverat i denna etapp.

Och såklart var det passande att målaren ringde precis när Rickard åkte iväg på golfresa med sina kompisar och lämnade mig hemma till att lösa detta. Men med tre starka tjejer till här hemma så ska vi se till att vardagsrummet och Viljas rum är tomma tills på söndagkväll. Sen får målaren gå innifrån lägenheten och ut så sist blir då vårt sovrum. 

Nu ska vi alltså bläddra i tapetkataloger och komma överens om vad vi ska ha för tapeter. Jag sa dock till Vilja att hon får välja vilken tapet hon vill ha men hon kommer bara få vit tapet. Det tyckte hon dock inte var så roligt. Men vi får se. Tycker vitt är en bra grundfärg för väggar så får man inreda med färger istället. Gardiner, sängkläder och prydnader.

Detta blir alltså renovering etapp 1 hos oss. Lagom om ett år kommer de och gör stamrenovering. Då blir det nytt badrum, liten toalett och kök. Nya fönster i hela lägenheten. Det ser jag verkligen fram emot. Okej, kanske inte att behöva evakuera lägenheten i 10 veckor, men det får vi ta sen. Allt löser sig helt enkelt. 

Så förhoppningsvis är vår lägenhet totalt renoverad till advent år 2023.

Okej, dags att diskutera tapeter med tre tjejer här hemma. Eftersom Rickard åkte iväg har han inget att säga till om. Han får bara hänga med oss här hemma helt enkelt!

Ha en fin lördag!

Kommentera här: