Och så räddades sista bollen..

För denna gång i alla fall..

 
För vi vet ju inte om handbollen kommer tillbaka i Mejas vardag längre fram.

I helgen spelades Skuru Cup i Stockholm och Meja åkte dit med sitt handbollslag. Redo att kliva på handbollsplanen för sista gången. Denna gång. Meja, som hade sällskap av Rickard, gjorde en fantastisk insats som målvakt och såg till att laget hamnade på en tredje placering av sexton deltagande lag i hennes årskull. Det tycker jag är grymt bra jobbat! Med andra ord kunde hon kliva av planen med flaggan i topp.

Det blev för mycket för Meja att träna 5 dagar i veckan. Tid för återhämtning fanns inte riktigt. Mental träning för henne, som alltid annars går på högvarv gick inte att kombinera. 

I och med att basketen inte hade något sommaruppehåll, förutom tre veckor efter skolavslutningen, så höll hon träningen med laget uppe. Och utvecklingen på basketplan var så fantastisk. Jag var stolt som såg henne hela sommaren kämpa. Spela mot damlagsspelare, ta närkamper med tjejerna som var ett år äldre. Vägrade vika en tum i försvaret. Kraften hon har i sina perfekta layups. Där trivdes hon.

Jag vet att det var ett svårt val för Meja. Att välja bort handbollen så tidigt som hon nu gjorde. För det är verkligen bra för barn att dubbelsporta. Men tyvärr blev det för mycket med två sporter. Hon har ju trots allt spelat handboll i nästan precis tre år. Men basket kliver in på sitt femte år. 

Istället ska Meja börja träna hund mer. Meja är en fantastisk hundförare till farmor och farfars schäffer Quentin. Och när man fyller 12 år så får man tydligen börja tävla också. Och det är något hon verkligen vill göra. Jag tror att det kommer vara en perfekt mental återhämtning för Meja. Att få kliva ut på plan eller i skogen med Quentin och bara vara dem. Koppla bort allt runt om.

När Meja skulle berätta för sina handbollstränare så kom de överens om att Meja bara skulle ta en paus. Och det kanske är en paus just nu, men vi valde ändå att lämna laget. Kanske kommer hon som sagt tillbaka, det kan ju bara Meja bestämma. Nu bestämde hon basket och träna hund.

 
1 Bea:

skriven

Basket och hund... Jag tycker det låter som ett bra val.
Och hundar gillar ju bollar... 😂
Sen tränas hjärnan med en hund... och inte bara Mejas.jag hoppas hon ska trivas med sina val ❤
KRAAAM på er 🤗

Kommentera här: