En bättre lördag

Så kan man summera vår dag..

Min mamma hade tidigare i veckan läst att Iittala outlt i Skultuna råkat ut för en vattenläcka i byggnaden och trodde väl kanske att de skulle ha lite rea. Och det visade sig sen stämma. Rea på utvalda produkter endast nu i helgen. Först var planen att vi skulle åkt dit imorgon, men jag fick en aningens panik och tänkte att halva byggnaden skulle säkert vara tom imorgon. Rea på Iittala Outlet sker inte ofta och när det väl gör det så blir det köer.

Vi glömde dock bort att titta öppettiderna så vi hamnade i Skultuna strax vid klockan 10. Det öppnade visst klockan 11. Så vi tog oss i lekparken i närheten så tjejerna fick leka av sig. Eller snarare träna av sig eftersom det var ett utegym i anslutning till lekparken.

 
Passade dessutom på att plocka kastanjer som vi fyllde vår ljuslykta med på vår uteplats. Lite höftfint sådär.

Och köer blev det. Men eftersom vi kom skapligt tidigt tillbaka till butiken så var vi ändå bland de första in. Jag hade siktat in mig på en Mumin-mugg (Snöyra) som fanns med i annonsen från Iittala Outlet, men mamma tyckte vi skuller ta med en till mugg nu när de var billiga. Dessutom tyckte hon att två utav våra glas skulle med hem också. Det har ju trots allt gått sönder under åren så vi var nere på fyra. Nu är vi uppe i sex stycken igen.

 
Vi var nog först ut igen. Ingen slötittande i onödan när det var mycket folk inne i butiken och även en lång kö utanför. Så vi kände oss ju klara snabb därför gick vi snabbt därifrån också.

Vi svängde in på Skultuna Outlet också. Vi har ju länge pratat om att köpa en ny burk till O'boy-en här hemma, men jag har varit lite emot att byta ut vår burk. Det är dock en vanlig chokladpulver-burk som vi köpte i Finland ett år som har Muminfigurerna på sig, i papper/kartong dock. Men så hittade Ninja en Mumin-burk i plåt som hon tyckte var fin. Jag tyckte dock att det var lite onödigt att köpa det just nu, men det tyckte inte min mamma. Så den fick också följa med hem.

 
Vi stannade och åt lunch på vägen hem. Jag njuter verkligen att få spendera tid med min mamma och mina barn samtidigt. Rickard stannade ju med andra ord hemma idag.
Men vi hade köpt med oss fika så vi tog oss en kopp kaffe här hemma innan vi började en promenad runt området för att plocka skräp.

 
Idag är det Skärpplockardagen och Hela Sverige Plockar Skäp tillsammans på sina håll för Håll Sverige Rent. Jag är tacksam för att barnen vet att det är fel att kasta skräp i naturen och faktiskt hjälper till att städa upp efter andra, trots att de kommit upp i tonåren. Lyckligtvis, för det måste jag ju skriva, så fick vi BARA ihop en påse med skräp på vår runda. Med andra ord hittade vi inte så mycket. Tråkigt nog var det mest skräp på Meja och Ninjas skolgård vi hittade. Men vi kände oss riktigt nöjda när vi kom hem igen och Rickard gick ut med soppåsen till vårt soprum.

 
Efter en pizza-middag här hemma så åkte Rickard till Västerås på bilträff. Jag och tjejerna tog oss igenom partin med yatzy innan de nyss har krupit ner i sina sängar. Tidig uppgång imorgon då Vilja har basketmatch i Norrköping. Samling klockan 09:00.

Men med dessa ord så kan jag summera att våran lördag har varit helt fantastisk. 
1 Emma K:

skriven

Va snäll mamma du verkar ha.

Bra att barnen vill plocka skräp.

Kommentera här: