Note to self;

Försök att se till att inte vara ensam på torsdagar..

 
Tänker genast på Dr Bombay's låt Calcutta (taxi, taxi, taxi). I alla fall idag.

Det är torsdag och Rickard befinner sig på konferens med övernattning vilket innebär att jag ensam ska styra upp tjejernas träning. Och allt annat runt om dessutom. Så jag är mer än nöjd över att min arbetstid är förlagd 06:30-15:00.

Jag hann starta en tvättmaskin och laga i ordning en ungspannkaka innan det var dags att köra Vilja till basketträningen som började 17.00. Direkt hem, men stannade på vägen för att handla frukost tills imorgon för den hade tydligen tagit slut. Snabbt hem igen för att servera ugnspannkakan till Meja och Ninja som var hemma, och direkt kasta in tvätten i torktumlaren. Körde igång diskmaskinen. Drog till med en kaffe i min take-away mugg och körde in Meja och Ninja till deras basketträning som började 18:30 (när Viljas träning slutade med andra ord). Köra hem Vilja (som för övrigt tog bilden i inlägget) så att hon kunde få äta och duscha. Jag fick dessutom kasta om i tvättmaskinen igen. Tömmer diskmaskinen som är färdig och beger mig tillbaka till baskethallen där Meja och Ninja tränar till klockan 20.00.

Skyndar hem så att bägge tjejerna hinner duscha. Det är Efterlyst som Ninja gapar om att hon missar mycket av på torsdagar för att hon tränar så sent. Men hon är nöjd över att hon faktiskt får vara vaken till klockan 21:00. Kastar in tjejerna träningskläder i tvättmaskinen så de är torra innan måndag (då vi är borta hela helgen..)

Det är bra stressigt när man är ensam med dessa aktiva tjejer. Det är ju tur att det inte händer allt för ofta. Då vi i vanliga fall delar på oss på torsdagar. En är hemma med Meja och Ninja och lagar middag medan de andre åker in med Vilja. Och så kommer den ena in och den andre åker hem. Men för min del blev det tre vändor till och från baskethallen nu ikväll.

Dessutom måste soporna ut ikväll och kaffebryggaren laddas inför morgondagen. Inte konstigt att man somnar ovaggat vissa kvällar. Även om detta kanske blev en lite klagoinlägg så är jag otroligt tacksam över att tjejerna är aktiva. Hade jag planerat veckans matsedel lite bättre så hade det ju såklart funnits matlådor till tjejerna (och mig själv) att äta. Men jag lyckats ändå jäkligt bra med denna logistik trots allt. För jag njuter så mycket av livet ♥
1 Emma K:

skriven

Bra jobbat! Beundrar ditt engagemang för dina barn!

Kommentera här: