Miljöombyte över helgen

Så fick vi äntligen koppla på husvagnen..

 
I fredags efter jobbet stod Rickard redo med husvagnen på bilen. Packad och klar. Okej, inte jag då men jag fick skynda mig hem och packa väskan innan vi styrde bilen hem till Rickards lillebror. På deras uppfart skulle vi parkera husvagnen över helgen för lite miljöombyte och härlig umgänge.

Det är förvisso bara 11 kilometer dit, men so vi har längtat efter att sova i vår husvagn. Och eftersom deras husvagn inte är en vintervagn så passade det jätte bra att vi sov hemma hos dem, fast i vår husvagn.

Vi har spenderat större delen av vår husvagnssemester med dem i år och vi har haft så härligt tillsammans. Så det är klart att vi har saknat varandra.

Det bjöds på grillade hamburgare på fredagskvällen och barnen lekte både inomhus och utomhus. Och det bästa med att vi har yngre barn är ju faktiskt att vi inte är uppe halva nätterna. Så lagom strax innan 22 så låg vi nedbäddade i vår säng.

På lördagmorgon fick vi en härlig frukost inne hos familjen. Så härligt att sitta tillsammans runt deras bord och äta. Sen skyndade halva gänget iväg till Lasses hockeyträning. Han ville så gärna att både Rickard och Vilja skulle titta på när han tränade. Meja och Nicole följde också med.
Vi som blev kvar hemma gick ut i trädgården och hade lite mys med familjens kaniner. Och visst blev vi lite sugna på att skaffa en egen kanin. 

Efter en grillad korv lunch tog vi oss en uppfriskande promenad hem till Mummi och Ukki genom skogen. Barnen trampade på så glatt. 2.5 kilometer dit. Där bjöds vi på en varm äppelpaj på verandan och glass. Kaffe till vuxna och saft till barnen. Och sedan fick vi promenera hem igen. Samma väg. Så totalt en härlig promenad på 5 kilometer. 

 
Det blev lagom ett mysa ner sig på altan med ett glas vin och snacks medan barnen lekte som bara den när vi kom tillbaka. Tror inte mina tjejer varit ute så här mycket på väldigt länge faktiskt. Som vi njöt. 

Bada spabad fick barnen göra innan middagen. Sen blir det ju så mörkt ute. Men när vi fått Harry att somna i vagnen och de andra barnen framför en film så fick vi vuxna bada. I nästan 1.5 timme. Så härligt. Kan säga att jag somnade ovaggat när vi gick in och lade oss.

Även söndagens frukost bjöds vi på inne i huset. Som jag njöt. Och fick sitta kvar vid köksbordet med en kopp kaffe och umgås när barnen gjorde sig redo för dagen.

Vi packade ihop vår husvagn medan barnen lekte ute på gården. Och lagom innan vi åkte hem tog vi oss en mysig kortare promenad tillsammans. 

Visst var det tråkigt att åka hem. Men vi har verkligen njutit av vår helg hos Rickards lillebror. Så härligt att umgås. Så härligt att komma hemifrån för en stund tillsammans. 
Vi tömde ur hela husvagnen på torrvaror när vi lämnade den på uppställningsplatsen. 

När vi åker nästa gång får vi se. Kanske hinner vi iväg över helgen när tjejerna har höstlov vecka 44. Innan dess har vi lite aktiviteter inplanerade som gör att vi inte kan åka iväg med husvagnen. 

Nu ska jag dock göra mig redo för en ny arbetsvecka!

Kommentera här: