Höst är för högläsning

När kvällarna fylls med läsning..

 
Eller så kan det också vara att jag försöker begränsa tjejernas skärmtid. Men idag föreslog jag att vi skulle ha högläsning istället efter att tjejerna gjort sig redo för kvällen. Och det blev faktiskt glada miner.

Eftersom alla tjejer tränade baket idag (Vilja och Ninja följde med ombytta till Mejas träning) så blev det såklart sen middag. Så de kastade i sig middagen och så gjorde de sig redo för kvällen. När jag sen var redo efter att ha fixat tvätten så paxade Ninja att vi skulle köra högläsningen i hennes säng. Eller ja, tjejerna låg i hennes säng. Jag satt på leksaksförvaringen vid fotändan och Rickard satt lutad mot Ninjas byrå. Och så läste vi första kapitlet av boken; Det osylinga barnet av Tove Jansson

Vi i familjen älskar ju verkligen Mumintrollet så vi tjejer hoppas och längtar efter att få besöka Mumindalen i Finland. För man kan väl aldrig blir för gammal för att besöka just Mumin och hans vänner?!

Och visst är det mysigt på hösten när små lampor tänds upp och man kryper ihop med en bok. Högläsning är ju så mysigt. Nu längtar vi bara tills det blir fullt okej att läsa en massa julsagor också. Då njuter vi ännu mera.

Med andra ord; Vinst för mig som fick tjejerna att lyssna på saga i 30 minuter utan en plingande/blinkande mobil i deras händer. Precis lagom tills deras skärmtid klickade i. Nu läser Meja för sig själv och Vilja tittar på hockey med Rickard. Ninja har satt sin skoldator på laddning och gör sig redo för att krya till sängs för natten!

Boken innehåller totalt nio kapitell. Jag och Rickard får nog ta och köpa lite nya böcker som vi kan läsa ur under hösten. För det är verkligen en mysig stund tillsammans ♥
1 Emma K:

skriven

Mysigt med högläsning. Kul att stora barn uppskattar sånt.

Kommentera här: