En måndagig måndag

Att kaffe och höstlöv kan få en på bättre humör..

 
Det har varit den måndagigaste måndagen på väldigt länge idag. När jag tar jobbet alldeles för personligt, när jag gör allt i min makt för att allt ska vara rätt. Men får ändå uppleva att det inte räcker. Att jag inte gör mitt jobb så som jag ska. Speciellt en måndag. Då undrar jag varför jag ens klev upp ur sängen överhuvudtaget. Kanske för att jag egentligen älskar mitt jobb. Men just idag hade jag så gärna velat dra mitt satinklädda täcke över huvudet och njuta av min nya säng. 

Nedstämd. Ett självförtroende körd i botten och en känsla av att jag kanske bör byta jobb fick bara skölja över mig idag. Det var en sån dag helt enkelt. Jag vet att det kommer bättre dagar så detta är ju inget jag egentligen lägger så mycket tid och tankar på efter jobbet. Men just idag så ville inte tankarna riktigt släppa när jag åkte hem. 

Att komma hem och bli omfamnad av sin snart 12åriga tjej som lyssnade gott på vad jag hade och klaga på, fast hon inte ens förstod något ord. Hon som fick mig att sitta på trappen till uteplatsen och kasta iväg tankarna till vår kommande uteplats. Hon har ett gott hjärta min Meja.

Vi gjorde oss i ordning och åkte på basketträning. Jag lämnade Meja och Ninja. Svängde förbi konditoriet och köpte en kaffe. Strosade runt bland höstlöv och det fick mig helt klart på bättre humör, innan jag hämtade upp Ninja från träningen igen. Jag kunde förstå där och då varför tjejerna så gärna vill kratta ihop så mycket löv de bara kan och hoppa i. Det såg väldigt inbjudande ut. Jag log för mig själv och kände att livet är ju faktiskt riktigt bra. Jag är riktigt bra. 

Nu är måndagen snart över och tisdagen är på intågande. Tisdagen är ju annars veckans värsta dag. Men vad kan bli värre än denna dag egentligen?
1 Emma K:

skriven

Oj, det lät som en jobbig måndag.
Hoppas din tisdag känns bättre!

Kommentera här: