En lyckad kalaskväll

Som hon längtat..

 
Äntligen skulle hon få ha sitt kompiskalas för sina klasskompisar. Jag passade på att sluta lunch igår för att hinna med att förbereda kalaset här hemma. Vilket var skönt för jag slapp stressa och hann faktiskt sitta ner i ungefär en kvart innan alla kompisar började trilla in.

 
Vi flyttade in köksbordet i vardagsrummet. Jag har ju länge funderat på om vi ska ha ett matbord där, men samtidigt så vill jag ha ytan till vitrinskåp (som inte är köpt ännu) och till julen, en julgran såklart. Men under kalas kan man ju alltid möblera om lite.

 
Det svåra med kompisar som är både gluten- och laktosintoleranta så gäller det att ha tungan rätt i munnen när det kommer till fikabordet. Som tur är så valde vi faktiskt att köpa glutenfria kanelsnäckor som alla barn fick äta. Toppat med lite snacks och frukt så blev det ändå ett bra fika-bord ändå.

 
Barnen höll sig i vardagsrummet där musik spelades och lampor blinkade. Lite Fortnite danser från Youtube på tv.n innan det blev dags för paketöppning. Stundom sprang de in på Ninjas rum och lekte runt med alla hennes Fidget Toys.

Redan i torsdags när vi gjorde i ordning godispåsarna till gästerna att ta med sig hem så sa jag till Rickard; "Min mamma säger alltid att man ska göra en extra; för den objudne gästen" Och tur var väl det när ena kompisens mamma och lillebror stannade kvar på kalaset. Lillebror satt och fikade med Meja och lekte alldeles för sig själlv stundom men såg ut att ha riktigt roligt. Så den extra påsen kom ju väl till pass när de skulle gå hem sen. 

När taklampan sedan tändes när den sista gästen hade gått hem så tog det ungefär en timme för mig att städa bort allt och möblera tillbaka alla möbler på rätt ställe igen med hjälp av Meja. Rickard och Ninja åkte och hämtade Vilja som varit på annat kalas. 
Så all den tid det tog att dekorera var som bortblåst på en timme. Inte ett spår av kalas eller Halloween här hemma. Nedpackat i en kartong märkt med Halloween så kanske den är redo för ett nytt halloween-kalas nästa år. 

Det var en lyckad kväll för Ninja som somnade ovaggat strax efter klockan 21. Hon har verkligen fantastiska klasskompisar. Jag orkade i alla fall hålla mig vaken till 22:05, då sov redan Rickard.
1 Emma K:

skriven

Wow vilket häftigt kalas.
Förstår att hon blev nöjd. Kul att du som förälder ställer upp.

Kommentera här: