Bakom varje idrottsunge

Står en mamma med väldigt mycket tvätt..

 
Baksidan av att ha idrottande barn är ju den mängd tvätt som blir utöver den dagliga tvätten. Har man sedan godhjärtade barn (och är så som person själv) så kan det bli för vana att även matchkläder tvättas hemma hos oss.

I söndags hade Viljas kag seriepremiär hemma i vår arena. Självklart fanns hela familjen där för att heja på laget och Vilja fick sitta på stolarna med laget för att peppa på nära håll. Med en vinst så försvann Vilja med laget in till omklädningsrummet för att fira lite. Och ut kommer hon med väskan med svettiga matchkläder. Hon deltog ju inte ens i matchen.

Det innebar 14 short och 14 linnen. Som nu hänger på tork här hemma hos mig. Det i sin tur innebär att jag hamnar lite efter med mig vardagliga tvätt. För jag har ingen plats att hänga tvätten på. Tycker mig att 3 tvättställningar bör räcka på en familj om fem, men kanske inte om man ska tvätta hela basketlagets matchkläder.

Nu är det som tur är bara Viljas lag. Mejas lag har ännu inte gått på seriepremiär, men om hon också visar sitt goda hjärta så får jag säkert hem deras matchställ också. Eftersom hon ser ju att jag gör det för Viljas lag. 

Nya tag med min egna tvätt imorgon istället. Är i alla fall tacksam att tjejerna har några träningsställ att varva med då jag inte alltid hinner tvätta efter varje träning. Men en uppsättning till skulle nog inte skada, dock blir det ju dyrt med tre. Så det får vänta. Jag får snällt tvätta lite oftare istället.
1 Emma K:

skriven

Oj vilket jobb du får. Men skönt att barnen har en engagerad mamma som ställer upp på allt.

Kommentera här: