Julmarknad

Årets andra för att vara exakt.. 

 
Direkt efter jobbet idag åkte jag och min mamma till Taxinge för att besöka julmarknaden. I vanliga fall brukar vi besöka den under en helgdag, men det har alltid varit så välbesökt med mycket folk. Så jag tänkte att det kanske inte är så mycket folk en torsdageftermiddag. Och det var det inte hellet.

Vi gick runt bland hantverkare både inomhus, utomhus samt i matboden. Mamma köpte Pepparkaksfudge åt mig, inte för att det kommer att räcka till jul, men tanken var ju god. Risken är att det är slut redan i helgen. Dessutom hittade hon jättesmå pepparkaksformar som hon köpte. Kanske skulle de passa Ninja tyckte hon.
Till sig sjäkv köpte hon några flaskor Enbärsmust. En must som är så fantastisk god. Med lite tur bjuder hon på en flaska till jullunchen sen.

Sen var det inte så mycket mer. Vi skippade fikat på slottet idag. Jag tycker det är mysigare när man kan fika utomhus istället. 

Även om snön lös med sin frånvaro så hade jag kanske kunnat önska lite julmusik i högtalare runt området för att få lite mer julkänsla så fanns det en liten julkänsla ändå. Men det kliar helt klart i fingrarna på att få jukpynta mer hemma nu. Jag får snällt hålla mig.

Nu var ju detta årets andra julmarknad för våran del. Jag och mamma var ju på julmarknad på Julita gård i slutet av oktober. Där infann sig inte julkänslan alls. Men jag fick ändå med mig två julböcker hem som mamma köpte till tjejernas julkorg då.

Nu får vi se fram emot vår egna julmarknad inne i stan nästa helg. Och sen väntas ju julmarknad här i vår lilla stad andra advent, men den har tyvärr bara blivit sämre år för år. 

Kommentera här: