Första advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent

 
Första advent och julen närmar sig. Som jag har längtat efter detta högtid. 
Hela helgen har gått i föreberedande inför just första advent.

Igår åkte Rickard med tjejerna till Norrköping där Meja hade basketmatch. Själv fick jag stanna hemma och julpynta bästa jag kunde. Jag och mamma for iväg på en shoppingrunda för att få hem det sista som behövdes. Trots mina 7 kartonger med jukpynt så saknades det faktiskt en del.
Mamma köpte julgardiner till både Meja och Viljas rum, samt en julstjärna till Viljas fönster. Godisburkar med julmotiv där tjejerna kan förvara sitt godis. Jag och Rickard fick oss en riktigt fin flingsaltskar med slev då vi besökte julmarknad på Radermachersmedjorna. Hur som helst så finns det i alla fall allt till tjejernas rum och det är huvudsaken. Tack mamma!

När Rickard och tjejerna kom hem så hade han kopplat på släpet så vi kunde åka och köpa vår adventsgran. Samt hämta hem vårt pepparkakshus som min svärfar snickrade ihop åt mig för länge sen. Nu när uteplatsen är större så tyckte jag att vi kunde ta hem dem igen.

 
Hela förmiddagen idag befann vi oss utomhus. Samarbetsövningar samt prövning av vårt tålamod stod på schemat. Det vill säga så skulle ljusslingor redas ut och en julgran skulle pyntas. Vi njöt av kaffe, julmust och pepparkakor ute i kylan när vi nästan var klara. Rickards lillebror kom och spenderade en stund med oss också, vilket var väldigt trevligt.

 
Sen begav vi oss hem till min lillesyster med familj för lite adventsmys. Vi hade bestämt att vi skulle besöka grantändningen på Fristadstorget tillsammans. Tjejerna var så nöjda över att de skulle få se Myra Granberg på scen. Men först skulle vi ta en massa kort och fiska fiskdamm.

 
Mina älskade småttingar (som för övrigt inte är så små längre). 

 
Och älskade lillasyster. Att just du är min, gör mig så lycklig.

Vi fick njuta av Myra Granber i en halvtimme. Ninja var nog mer än nöjd. Men det var kyligt så vi fick skynda oss hem sen för att få lite värme i kroppen.
Det var riktigt mysigt med grantändning, vi har aldrig varit på det tidigare. Kanske får det bli en tradition för oss från och med nu. Att jag dessutom fick träffa en otroligt saknas vän gjorde eftermiddagen alldeles komplett.

Väl hemma igen blev det såklart middag och stök innan mamma kom över för att spela Bingolotto. Ingen vinst för oss denna vecka. Men skam den som ger sig. Om inte annat så är detta ett väldigt mysigt sätt att få umgås varje vecka. 

Hoppas ni alla haft er en härlig första advent! 
Nu är vi redo för en ny arbetsvecka och allt vad vårt familjeliv innebär. 

Kommentera här: