Som jag gillar måndagar..

Det blir en start på något nytt..

Även om det var en aningens segt att kliva upp imorse och göra sig redo för jobbet så kändes det ändå ganska skönt. Efter en veckas hemmajobb så var det skönt att vara tillbaka på kontoret igen. Det är ju stor skillnad på min köksstol och min kontorsstol. Men det är skönt att möjligheterna till hemmajobb finns. Lite nu och lite då, men aldrig att jag skulle vilja jobba hemma på heltid.

Jag och Annika tog oss ut på en lunchpromenad. Solen sken varmt, trots termometern visade 3 grader, och ingen blåst. 3,64 kilometer fick vi ihop. Så skönt. Och att dessutom få prata med någon medan man går. Det fick jag ju inte göra under min vecka hemma, trots lunchpromenader.

Klockan tre stämplade jag ut och begav mig hem. Jag älskar att åka hem just på måndagar. Tjejerna sköter sig exemplariskt efter att Lena varit här och utfört veckostäd. De är glada och vill prata om sin dag. Och det är så skönt att inte behöva ha alla måsten. Att komma hem till ett skinande rent hushåll är en bra start på veckan.

 
Matlagning innan tjejerna ska iväg på basketträning. De är redo för en ny vecka med träningar och jag är evigt tacksam över att deras aktiviteter fortfarande håller igång och att de trivs så bra med sin idrott. Rickard åker iväg med dem och jag tar hand om disken efter matlagningen.

Där efter är allt bara tyst. Ja, nästan sådär förutom diskmaskinen och tvättmaskinen. Då är det så himla skönt att få släppa allt och bara krypa upp i soffan och läsa ett par sidor i en bok. Känna lugnet sakta sveper igenom kroppen. Det kallar jag avkoppling.

 
Tvättmaskinen låter givetvis att den är färdig. Likaså diskmaskinen. Jag kliver upp och stänger av diskmaskinen och hänger upp skurtrasorna och går tillbaka till soffan för att läsa lite till. Lugnet. 

Men jag vet att tjejerna snart kommer hem. Det ska tjaffsas om vem som ska duscha först efter träningen. Träningskläder ska tvättas och hängas upp redo för nya träningar senare i veckan. Kanske ska någon läxa göras, nog för att de har varit väldigt lite läxor i och med pandemin, så tjatar jag ändå på barnen att de ska läsa lite i alla fall. En kvart, minst. Sen återgår de till skärmarna, antingen mobil, dator eller tv. Och just i samma stund om tv.n åker på, så slutar jag läsa för dagen. Men fram tills dess har jag njutit.

Och såhär ser faktiskt de flesta utav mina måndagar ut. Som jag gillar måndagar..

Kommentera här: