Från negativt till negativt

Men man kan se det ena positivt..


Och så drog det in ett snöoväder här hos oss. Från att ha planerat trädgårdsfix i helgen till att kanske plocka ner pulkorna från förrådet igen. Det om något är ju lite negativt alltså. Vi som hade köpt en ny kratta och sopborste för att städa. Inte för att det blir gammalt över att stå oanvänt en vecka till. Men jag var så sugen på att köpa lite vårblommor på blomaffären eftersom min kollega redan gjort det. Fast det ser ut som om jag får vänta ett tag till. Och tjura lite över detta väder också.

Och till något mer negativ så visade sig Ninjas provsvar just det. Ingen Covid-19 i hennes lilla kropp och hela familjen kunde andas ut. Hon blev dock lite krassligare under natten. Halsont byttes mot hosta istället. Men det var svårt att komma fram hos vårdcentralen idag för att kanske kunna få något hostdämpande utskrivet. För det som finns utan recept hjälper inte alls så mycket. 

Det positiva med det negativa var ju att jag vågade åka till affären efter jobbet idag. Då jag haft i bakhuvudet att hon faktiskt är sjuk så har jag inte vågat mig dit. Men så fort klockan slog tre så stämplade jag ut och åkte till affären. Och som tur var så var det inte alls många som handlade. 128 st visade skärmen när jag klev in genom dörren. Alldeles lagom på i en sådan stor affärn. Jag köpte dessutom en målarbok till Ninja. Eftersom jag tycker hon blev lite sämre så håller jag henne hemma imorgon också, även om hon är pigg och full av energi. Men lite mer vila så är hon garanterat strax fullt frisk. Meja hämtade dock lite skoluppgifter till Ninja så hon har något att göra imorgon, men känner jag Ninja rätt så gör hon klart allt redan ikväll. Eller tidigt imorgon i alla fall.

 
Jag ska snart bege mig ut i detta snöoväder igen. Meja ska lämnas på handbollsträning i idrottshallen precis nedanför vårt bostadsområdet. Men trots sin ålder på 11 år så vill ändå tränarna att man ska göra dem sällskap till hallen/arenan när de ska träna. Man vet aldrig vad som händer på vägen dit eller hem. Det blir ju dock en kort promenad så jag klagar inte, nu när jag suttit hemma nästan hela veckan.

När Vilja sen ska in och träna basket så åker jag förbi jobbet och genomför en uppgift som tydligen inte funkar att göra på min lilla laptop. Så två skärmar behövs och eftersom jag inte plockat hem det från jobbet så får jag åka dit och jobba en sväng. Sen får jag åka hem igen och Rickard får hämta Vilja på träningen. Då är jag lagom trött för att kunna sova. 

Med lite tur kanske Ninja vågar sova i sin säng i natt nu när hon vet att hon faktiskt bara är lite förkyld. Men man ska aldrig säga aldrig sägs det. Det kanske innebär att jag får sova lite bättre.

Kommentera här: