Årets första cykeltur

När man äntligen kan rulla på två hjul igen..

 
I lördags slog vi slag i saken och åkte och köpte en ny cykel till mig. Både min och Rickards cykel blev stula förra året precis lagom innan sommaren skulle börja. Där och då gav jag upp hoppet om en cykel då sensommaren årets innan det blev min andra cykel stulen. Så det blev inte mycket cyklande förra året för min del. Är glad att vi hade försäkring på cyklarna men det gjorde ju inte att vi gick jämt ut direkt.

Tjejerna fick också bättre begagnade cyklar i år. Vilja som längta tjatat efter en "damtralla" fick låna mormors cykel då mormor själv inte alls kommer cykla. Ninja fick i sin tur Viljas förra cykel, som hon så länge har längtat efter. Meja var nöjd med sin cykel men när Rickard skulle göra den redo för säsongen så saknades både bromsbelägg bak och bromsvajern var inte alls där den skulle så några bromsar hade hon inte. Men Mejas farmor hade en cykel i gömmorna så den hämtade vi hem och gjorde i ordning till henne. Det var tre nöjda tjejer som cyklade till skolan igår, första gången i år.

 
Idag ville Meja dessutom cykla till sin träning, men jag hann inte riktigt hem innan hon skulle cykla iväg så hon fick sällskap av Vilja och Ninja, som sen cyklade hem igen. Men när Meja skulle hämtas så tog vi alla oss en tur för att hämta henne och sedan en omväg hem. Så det fick bli årets första cykeltur för min del och dessutom på min nya cykel. Jag gillar våra cykelturer tillsammans!

Nu ser jag fram emot att rulla många min fina röda cykel.