Spontana intervaller

Är man snygg när man tränar så gör man det inte ordentligt..

 
Veckan är full med packning och förberedelser inför min mammas flytt som väntas till helgen. Det packas, kastas, sorteras och tas hem små saker till en själv från när man själv var liten. Därmed hinner jag inte prioritera något gym. Men att bära kartonger runt i en lägenhet och återvinningspåsar till sopsorteringen bör ses som en träning också. Men ändå så har jag lite ångest över att kroppen får vila lite.

Passande nog så körde jag hem tjejerna till deras kusiner på förmiddagen. Där ska de ha övernattning och väldigt mycket mys med deras farbror, fru och alla kusiner. Vilken lyx såhär en sommarlovsdag. Så när det blev dags för lunchrast så passade jag på att äta medan jag jobbade då kunde jag bege mig ut på en lunchpromenad i det varma vädret.

Men istället blev det spontana intervaller i 3.1 kilometer. Konstigt nog så flög fötterna fram under tiden jag befann mig i skuggan, vilket bara var i början och i slutet av promenaden. Men jag fortsatte kämpa. När värmen var över mig som värst så blev intervallerna bra korta. Själva spring-interallen blev inte så lång alltså. Jag gick desto mer då. Det blev svårare att andas när det enda man andades in var varm luft, för det blåste inte alls mycket under min runda.

3.1 kilometer intervaller i 27 minuter. Kanske ingen jätte bra tid, men det blev spontant och faktiskt bättre rörelse än annat. Och sen en snabb dusch så var jag tillbaka på jobbet lika fort igen. Det är en fördel med att jobba hemifrån. Blir ju desto svårare när vi flyttar tillbaka till kontoret i höst sen. Men fram tills dess så är detta ett bra alternativ. 

Nu i efterhand ångrar jag dock att jag valde aktivitet; gång på min iWatch, jag skulle nog ha tagit löpning. Men det kanske får bli nästa gång istället. Jag är i alla fall väldigt nöjd med dagens aktivietet. Heja mig!

Kommentera här: