Skolavslutning

Och så väntar ett långt sommarlov..

 
Det var tre pirriga men glada tjejer som begav sig till skolan tidigare idag. Läsårets sista dag i skolan. Skolavslutning.

Tänk att min förstfödda tjej, min Vilja, slutar mellanstadiet. Går upp till högstadiet och dessutom på en annan skola. Nya klasskompisar, då klasserna delas och blandas med elever från andra skolor. Vilket jag kanske tycker är skönt för Viljas del då det var lite tungt i skolan för henne. Vilja gick dessutom ut med riktigt goda omdömen i alla ämnen, i alla fall om jag ska förstå det nya systemet LMX som det så fint heter. Det blir skönt med sommarlov för hennes del innan det nya äventyret börjar.

Och Meja, min Meja. Klok som en bok blir hon den äldsta årskullen på skolan. Med hjärtat på rätt ställe tänker hon helt klart på alla andra innan hon tänker på sig själv. Vi får stötta henne lite extra för att tänka på sig själv också. Och hon gör ett riktigt gott arbete i skolan med riktigt fina omdömen i alla ämnen. 

Nu väntar en hajk med den öppna verksamheten tillsammans innan Vilja och Meja återigen går skilda vägar under ett år innan Meja också byter skola. Det var en jobbig övergång för Meja då Vilja slutade på förskolan och Meja fick gå kvar ett år. De har ett fantastiskt speciellt band mellan sig, de två.

Ninja, min energiknippe till minsta tjej. Dags att ta klivet upp i mellanstadiet. Släppa taget om den fantastiska läraren som fick Ninja på rätt väg igen efter en stund av lite jobbigheter. Nya lärare och lite mer ansvar. Det kommer hon klara med bravur. Dessutom är det hennes tur att dela öppna verksamheten med Meja i ett år.

Nu väntas 9.5 veckors sommarlov. Är så tacksam över att de tar sån god hand om varandra när jag inte är hemma på dagarna. Och jag är tacksam över att kunna ha möjligheten att sluta klockan tre varje dag och på så vis hinna hitta på små saker med tjejerna innan det är dags för mig och Rickard att gå på semester. Då blir det fyra veckor med camping, camping och troligtvis lite mer camping. 

Älskade barn ❤ Ni förtjänar ett gott sommarlov!

Kommentera här: