En natts camping

En till camping natt i kalendern..

 
Vi packade in hela familjen i bilen igår morse och styrde oss till Karlstad. Vi skulle nämligen hämta vår husvagn från försäljaren då den varit där för diverse garantiärenden. Och jag är så nöjd med försäljaren och deras ansvar och bemötande som de visat oss. Nu väntas ett fukttest på fredag (dock här hemma på vår hemmabas istället) innan garantitiden är slut.

 
Och eftersom vi ändå var på rull så passade vi på att boka en natts camping på hemvägen. Och då föll det på First Camp Ånnaboda, strax utanför Örebro. 

Vi fick checka in en timme innan ordinarie tid så det var vi väldigt tacksamma för. Vid bokning hade vi inte valt att lägga till 195 kronor för att boka specifik plats, så vi blev hänvisade till en plats i närheten av ett servicehus och några platser bort från lekparken. 

Eftersom vi lämnade husvagnen lagom tom så hade vi minimalt med saker med oss när vi skulle hämta den. Så endast två stolar och det lilla bordet hade vi med. Tjejerna låg och satt på filten istället. När de inte var upptagna med att spela spel eller försöka få ner varandra från ställningen i lekparken. Annars så lockade inte lekparken på så vis, då den inte riktigt var anpassad för större barn.

 
Efter en stund vila, det vill säga; lösa korsord i den medföjande tidningen från incheckningen så tog vi oss ner till badet ett stenkast bort. Vacker väder innebar väldigt mycket badgäster. Kanske inte så många som badade men väldigt många på gräs- och sandytorna. Vi valde att stå vid en dunge medan tjejerna badade så gott. 

 
Vi hade förbokat plats på restaurangen, eftersom vi åkte lätt. Klockan fem fick vi bord och Ninja fick kritor och en målarbild att rita. Dock blev vi väldigt upptagna med att få bort myror från bordet. Trots myrdosor på golvet så hade vi väldigt mycket myror på borden och det var något som tjejerna inte alls tyckte var trevligt. Så när de hade ätit upp så köpte de en glass och gick ner till lekparken i väntan på att vi skulle bli klara. Mindre trevlig restaurang med andra ord.

I receptionen fanns en liten yta med matvaror, och andra produkter. Dock inte kyl eller-frysvaror över huvudtaget. Vilket kändes mindre bra då vi räknat med att kunna köpa lite frukost på plats. Men jag fick till slut köpa en liter mjölk från köket så jag kunde få lite mjölk till kaffet. Tjejerna passade på att dricka lite oboy innan vi packade ihop och kopplade på husvagnen redan halv nio imorse för att åka hemåt.

Servicehusen var dock riktigt fräscha. I köket fanns det goda ytor till att diska, vilket jag bara gjorde strax innan avresa. Duscharna var rena och alla andra ytor lika så. 

Campingplatsen var av det hårda udnderlaget. Så tur nog hade vi inte med oss förtältet för det hade varit svårt att få ner några pinnar i gruset. Det fick räcka med tältmattan denna gång.

Så en natts camping på First Camp Ånnaboda fick räcka. Ingen direkt en camping jag känner att jag vill åka till igen. Men nu har vi ju i alla fall testat den. 

Nu blir det dock lite lugnt med camping under juni månad. Men kanske ska vi ta oss en natt eller två där vi faktiskt har husvagnen till förvaring. Det vill säga hemma hos Rickards mormor och morfar. 

Borta bra men hemma bäst. Tvätten är tvättad och matlådor är fixade. Nu är vi redo för en ny arbetsvecka och sista veckan i skolan för tjejerna innan ett välförtjänst sommarlov väntar. 

Kommentera här: