Baka en liten kaka

Och en förstörd köksassistent..

 
Jag som skulle baka bullar idag inför morgondagens kalas. Sagt och gjort så började jag med degen och allt var frid och fröjd. Tills jag skulle använda köksassistenten och dra igenom bulldegen i fem minuter. Så upptäckte jag att det läckte någon form av oljeliknande vätska från fjädern där degkroken sitter fast. Då fick jag med andra ord kasta degen. I och med mina armar så orkar jag ju inte köra en bulldeg för hand tyvärr. Så inga bullar blev det. Och nu blir jag ju på jakt efter en ny köksassistent. Mestadels för att köra bulldegar. 
Har ni några tips?

Så istället blev det att jag bakade en kärleksmumskladdkaka med strössel. Den är ju fantastisk god.
Vilja önskade dessutom att jag bakade kolasnittar. Så det fick det bli. De blev ju inte alls lika goda som de kolasnittar Vilja själv gjorde på hemkunskapen tidigare i vår, men de blev riktigt goda ändå. För jag har ju redan smakat på kanterna. 

Tur så hinner jag åka och handla imorgon innan mina gäster kommer efter lunch. Det är ju bara mamma och min lillesyster med familj som kommer. Litet kalas men det räcker gott och väl för mig.
Chokladbollar, kärleksmumskladdkaka och kolasnittar finns färdigt för kalas. Vi får väl se om jag hinner med något annat imorgon förmiddag också. En tårta ska jag i alla fall hinna få ihop också. 
Men eftersom vi inte blir många så fixar jag inte allt för mycket fika som jag i min tur måste tvinga familjen och mig själv att äta upp den kommande veckan. 

Nog om sötsaker. Nu ska jag krypa ner i soffan och kika på film med Rickard och äta lite salta chips istället.

Kommentera här: