Från basket-film till basket-träning

Iklädda sina blåa basketkläder..

 
Idag överraskade vi barnen med att gå på bio. Redan igår åkte jag och Rickard till Biostaden och bokade biljetter till Space Jam: A New Legacy

Hela dagen har de gått och väntat på vad överraskningen var. Vi älskar att göra små överraskningar till tjejerna. Och de höll sig tåliga fram tills det var en halvtimme kvar att åka. Ovetandes vart.

Själva filmen då? Den var så bra. Det fanns såklart dolda budskap, kanske som inte mina tjejer lyckades först, men det gjorde både jag och Rickard. Att man ska få vara den man är; och att man ska få göra det man själv tycker är roligt, utan att ens föräldrar ska bestämma det åt barnen. Jag rekommenderar den helt klart för andra att se. Inte bara dem som är intresserade av basket alltså.

Vi skrattade och faktiskt så grät jag även en skvätt. Men det var just det är med budskapet. Något vi försöker få våra barn att förstå. De ska göra det som de tycker är kul och de ska absolut vara precis som de själva vill. Och vi jobbar hårt med de. Men med samhället och påtryckningar runt om så är det ju svårt för barnen. Nu ska ju detta budskap inte bara vara riktade mot barnen, utan även vi vuxna måste faktiskt göra det vi tycker är kul och faktiskt vara dem vi är och inte bara passa in hela tiden. Våga sticka ut och vara just du! 

En varsin mellanpopcorn och mellanläsk var precis det vi alla tyckte vi klarade oss på. Men jag har ju som vanligt alltid hunnit äta upp hälften av mina popcorn innan ens filmen startar.

Eftersom vi var nästintill ensamma i biosalongen (en kvinna och en liten pojke var också där) så passade tjejerna på att testa de tre olika typerna av stolar. Så till nästa gång vi går på bio så ska vi boka VIP-stolar. För i dem kunde man ju faktiskt ligga ner och kolla på film; precis som hemma alltså.

Ja vi får väl se när vi går på bio nästa gång. Om det kommer någon bra film för tjejerna snart nog. 

Iklädda sina blåa basketkläder åkte vi direkt till deras basketträning. Vi kom lite tidigt och tjejerna som suttit stilla i två timmar hade lite spring i benen så vi passade på att skjuta lite skott på uteplan som finns i anslutning till vårt Bollhus. Sen orkade dem lätt träna i en och en halvtimme.

 
Nu tvättas deras kläder så de ska hängas upp och torkas så dem är redo för träning imorgon igen.

Kommentera här: