En helg i Orsa

En spontan tripp till Orsa över helgen..

 
Vi kom iväg tidigt på fredagens morgon tillsammans med Rickards lillebror Kristian med familj. Husvagnarna påkopplade och barnen spända över en kort semestertripp till Dalarna. Vi tjejer i familjen har ju aldrig varit i Orsa tidigare.

Ett snabbt stopp i Rättvik för lite lunch så anlände vi till Orsa strax vid klockan ett och grabbarna kunde ställa upp husvagnarna snabbt och smidigt. Det var ju en riktigt stor camping men riktigt mysig ändå. Barnen lekte i de olika lekparkerna och jag kunde koppla av så som jag ville. 

Vår lilla familj tog oss en promenad runt området medan de andra gick in på poolområdet och badade på eftermiddagen. En glass slank ner i tjejernas magar. Jag och Rickard njöt av glada barn.

 
Lördagen tog vi oss iväg till Orsa Rovdjurspark. Egengjord pastasallad och fika i skrindan togs med. Men det var ju ganska jobbigt att dra skrindan genom parken då parken bestod av väldigt många (och vissa branta) uppförsbackar. Men vacker natur var det.

(en puss på toppen fick vi ju inte glömma)

Vi fick inte se någon järv eller lodjur. Men annars fick vi oss en syn på de andra djuren. Inte för att de var så aktiva direkt när solen sken som bara den och temperaturen var långt över behagligt varmt. 

 
Tjejerna fick köpa ett varsitt gosesdjur från parken, en isbjörn, innan vi packade ihop oss och åkte tillbaka till campingen. Även om naturen var otroligt vacker så kan jag nog inte riktigt påstå att det var värt nästan 1200 kronor att gå in på parken för min familj. Lite mer valuta för pengarna hade jag nog velat ha. Lite mer lekparker hade nog varit bra för rastlösa barn i brost på aktiva djur. Men jag samlade ihop väldigt många steg och aktiva minuter enligt min Apple Watch. Så nej, troligtvis inte någon rekommendation om parken och inte någon park vi kommer välja att komma tillbaka till.

Tillbaka på campingen tog vi oss ner till sjön. Orsasjön. En väldigt långgrund sjö vilket tjejerna inte riktigt var så nöjda med. Jag själv kunde gå 100 meter ut i sjön utan att ens ha kommit ner till mina shorts. Rickard fick gå totalt 350 meter för att komma till vatten över bröstet. Vilket gjorde det då svårt för tjejerna att vara i vattnet själva då vi inte såg dem från strandkanten. Det var väl inte så jätte kul att stå på knä för att vara synliga för oss föräldrar. Men mina tjejer badade glatt ändå, trots vatten enbart till knäskålarna.

Kvällen spenderades mellan våra husvagnar då bekanta från vår stad också var där. Det var en riktigt trevlig kväll. Skönt dock med småbarn i sällskapet; då får man gå och lägga sig tidigt.

Söndagens morgon bestod av att packa ihop. Vi skulle vara utcheckade senast klockan tolv. Så någon minigolf fick vi inte till denna gång, trots att banorna såg riktigt roliga ut.

Själv campingen kan vi helt klart tänka oss att komma tillbaka till. Den var riktigt mysig. Servicehusen städades med jämna mellanrum hela dagarna så de var alltid fräscha. 

Vi kom hem på eftermiddagen. Lagom sega. Och nu sitter vi just nu och funderar på vårt vi ska nästa gång. Det är än så länge oplanerat, men allt kan ju hända. Norr, söder, öst eller väst?

Kommentera här: