En våffla till lunch

78 kilometer enkel resa för en våffla till lunch..

(null)

Dagens utflykt blev till Gnesta. Klämningsbergsbadet. En strand med hopptorn och en kiosk med annorlunda våfflor. Bubbelvåfflor. Våffelbruket.

Det var varmt i vattnet och botten var alldeles fantastisk mjuk av sand. Jag som har så svårt att bada i sjö och hav, gick i som om jag inte gjort annat. Lagom grunt ändå så lyckades jag slänga mig framåt under vattnet strax efter att Ninja doppat hela sig. Vilja och Meja var faktiskt lite sega på att komma i badet idag. Totalt kom jag i vattnet två gånger. Sen tjatade tjejerna på att få hoppa från hopptornet.

(null)

De fick såklart hoppa en hel del från hopptornet. Men när yngre barn stod och tvekade alldeles för länge för mitt egna tålamod (trots att jag satt på en bänk bredvid) så då fick tjejerna inte hoppa mera. Jag förstår att man inte ska stressa barn till att hoppa. Men när föräldrar inte säger åt syskon/vänner som stressar på barnen till att hoppa så får jag nog och går där ifrån. Dock blir ju mina barn drabbade. Men men, kanske blir det fler dopp i den sjön.

Ombytta och redo så beställde vi oss en varsin bubbelvåffla till lunch. Denna heter jordgubbsdröm och det var verkligen en dröm.  Vi fick veganglass då deras vanliga vaniljglass var slut. Bubbelvåfflan var alldeles för mättande (och där den innehöll både laktos och gluten så blev magen svullen som en badboll) men ibland får man unna sig lite. Vi lär ju inte äta dessa våfflor så ofta direkt. 

(null)

Det blev en mysig utflykt med familjen idag. Mer av dessa dagar ser jag fram emot!