När vintern kom

Och så fick vi vinter till slut..

(null)
 
Frågan är ju bara hur länge den stannar?! För redan nu så kommer det ner snöblandat regn här hos oss och risken att snön försvinner under natten är ju ganska stor eftersom det ska regna från nu till klockan fyra i natt ungefär. Sen vänder det och blir kallt igen. Is med andra ord.

Fast vi hänger inte läpp för det för vi har verkligen njutit av snön här hemma. Både igår och idag.
Igår åkte vi tjejer en massa pulka och snowracer i vår lilla backe på baksidan av huset. En snögubbe som döptes till Bert byggde vi upp medan Rickard var inne och lagade en värmande god soppa till oss.

(null)
 
Idag var tjejerna ute när jag kom hem från jobbet. Vår Bert hade gått sitt öde till mötes av några andra barn här på gården, så de gjorde ett tappert försök med att återuppliva honom inne på vår utplats, men tyvärr så gick det inte att rädda honom då näsan (läs moroten) var borta. Armarna var också bortkastade. 

När tjejerna väl kom in ställde vi oss och bakade cupcakes innan Rickard kom hem från jobbet. Vi åt vår middag och gick ut och lekte en stund i det snöblandade regnet. Rickard, som tyvärr råkade ut för en liten mindre allvarlig olycka på enduro-cykel kunde ju tyvärr inte leka, men han fick vara vår fotograf istället. Och en och annan snöboll passade han på att kasta på oss när vi flög ner för pulkabacken, och vi gjorde allt för att slippa bli träffade.

(null)
 
Det fick bli en värmande kopp kaffe för min del när vi kom in och så åt vi oss mätta på våra gods cupcakes. Meja sprang över till mormor med tre stycken också. Hon hade dessutom besök så det passade ju bra.

Nu hänger tjejernas ytterkläder på tork i badrummet så de är torra när de går till skolan imorgon. 
Med lite tur kommer det ny snö i mitten på veckan då vi ska få upp emot -20 grader till helgen. Så kanske kan vi leka mer i snön efter skolan och jobbet. 

Kommentera här: