Inget Vasalopps-material

Men jag stod på skidor idag..

(null)
 
Alltså för första gången. Längdskidor. Det var ju kul. Men jobbigt. Väldigt jobbigt, men kul.
Skidor är ju något som ligger varmt om Rickards hjärta men har aldrig egentligen tilltalat mig. Även om det nu har lockats att åka till Fjällen för lite snö, så har jag aldrig åkt dit. Inte ens enbart för att få följa med på After Ski. Så Rickard har fått åka själv. Längdskidor är han ju dessutom uppvuxen på ungefär.

Men så igår råkade jag nämna för Rickard att jag kanske va redo att testa. Kan tro att telefonen gick varm till hans morföräldrar och vips så stor jag på hans mormors skidor i spåret idag. Hur gick det till egentligen? Råkade visst säga när jag fått på mig skidorna och tittade runt banan att jag kanske skulle haft en hjälm på mig. En tjej bakom mig började skratta hjärtligt och jag hoppas verkligen att hon förstod att det var första gången på skidor för mig. 

Jag tog mig framåt. Kanske bättre än jag trodde faktiskt. Men det var ju jobbigt. Väldigt jobbigt. Den där träningsvärken lär förmodligen infinna sig i min kropp imorgon. Men det var kul. Riktigt kul. Men jobbigt.

(null)
 
På Torshälla Golfbana har de gjort upp spår. Ett som bara går runt Driving Ranchen och ett som går betydligt längre. Jag tog mig 3 varv runt ranchen. Nu kunde ju inte klockan min registrera kilometer, men 21 minuter blev det skidat för mig i alla fall. Det var förmodligen en lagom start för en som aldrig stått förut. För jag var bra trött i fötterna när jag gick mot bilen. 

Så ja, det är förmodligen inget vasalopps-material i mig. Men jag tog mig framåt på skidor. Rickard blev riktigt imponerad över hur bra det gick. Ja, tekniken finns ju absolut inte alls, men det kan man ju alltid träna fram.

(null)
 
Vi får se hur många gånger jag hinner åka nu då när det verkar som om snön kommer försvinna härifrån inom sin tid. Men jag ska i alla fall ta mig ner till gymmet på jobbet och köra lite på stakmaskinen som finns där. Och helt klart andra maskiner också. Det är ju ganska kul med träning i dess olika former.  

Kommentera här: