Foodprepp för hela veckan

19 matlådor senare..

 
Planering är ju A och O när man har aktiva barn. Egentligen behövs det inte så jätte mycket planering när det kommer till maten för vår del när jag ändå slutar så tidigt som jag gör. Så jag hinner ju i vanliga fall laga middag och tjejerna är mätta och belåtna när det är dags för träningar.

Men samtidigt så tycker jag att det är en aningens skönt att komma hem och landa i soffan innan alla måsten ska genonföras här hemma. Att bara få sitta och ta det lugnt eller prata med barnen som hur deras dag har varit eller läsa ett par sidor i en bok om tjejerna skulle befinna sig ute i snön och leker.

Då är det med andra ord skönt att ha matlådorna klara redan på söndagen. Och jag riskerar ju inte heller att bli utan matlåda till jobbet så att Rickard måste komma förbi med någon hämtmat.

Nackdelen så blir det lite tjatigt att äta samma mat flera dagar i rad. Så idag gjorde vi i ordning två maträtter så kan man blanda lite som man vill. Det fick bli lasagnette och pastagratäng. Och förutom 19 matlådor i kylen blev det även kvällens middag för tre av oss i familjen. Med andra ord så blev det totalt 22 måltider på dessa två maträtter. De andra två hade matlåda kvar från dagens lunch.

Nu behöver vi bara fixa till en hemmagjord pizzasallad som grönsaker till lasagnetten. Smidigt, gott och det räcker ju så länge med tanke på att kålhuvudet jag köpte låg på 2 kilo. Det är både broccoli och blomkål i pastagratängen så där får man grönsaker så det räcker.

Och om man nu ska räkna på måltiderna så blev det att lasagnetten kostade oss 12,94 kronor per portion och pastagratängen kostade oss 8,15 kronor per portion. Bara det känns ju som en seger för plånboken. 

Frukost, frukt och mellanmål är inhandlat och planerat och jag hoppas att jag inte behöver komplettera med så mycket annat ät mjölk nu i veckan. Men vi får väl se. Det blir en utmaning i sig. Fast nu när jag skrev det så kom jag ju på att jag måste köpa ägg. Jag trodde visst vi hade mer av det hemma, men många av äggen gick till frukosten idag då Rickard gjorde äggröra. Så okej. Ägg och mjölk behövs köpas under veckan.

Nu är jag redo för en ny arbetsvecka. Eller min kost är redo. Jag får bli redo helt enkelt!

Kommentera här: