Det blir en operation till..

När den första gjordes 2015..

 
Idag åkte jag och Vilja till ögonkliniken för besök. Mottagningen ringde i tisdag och sa att det fanns en återbudstid som de ville erbjuda Vilja, så den tackade jag ja till. Väldigt skönt att dessutom få en morgontid för att missa så lite som möjligt i både skolan och på jobbet för våran del. Så 08.20 var vi på plats på 16.de våningen på Mälarsjukhuset.

Vilja har en fantastisk läkare på ögonkliniken. Så lugnt och mjuk mot Vilja. Lyssnar på vad Vilja säger, tycker och tänker och låter mig som mamma komma i andra hand.

Vilja opererades första gången 2015. Då korrigerades vänster öga för skelning. Nu är det alltså dags för höger öga. Vilja som själv sa att det skulle kännas bra med en operation när de pratade om det idag. Nu när hon kommer upp i ålder där utseende kanske är lite betydande i vissa stunder så kan det vara lite känsligt att skela. Även om vi varje dag påtalar för Vilja att hon är så fin som bara hon kan vara och att skelningen inte är något problem, så är det ändå hennes känsla som är den viktigaste i detta fall.

Läkaren undersökte Viljas ögon lite grann. Från 16 grader till 25 grader har det ökats sen förra året vilket innebär att en operation är något de rekommenderar. Har för mig att det skulle gå vid 18 grader, minns inte riktigt. När läkaren och Vilja var överens fick jag papper inför operation. Nu har vi ju gjort detta en gång, men ändå matnyttig information. Och erbjudande om att få besöka en operationssal innan operationen finns också, om det nu är möjligt i och med pandemin vet jag inte. Men om erbjudandet är akutellt så vill Vilja gärna göra det besöket igen. Och jag tänker ställa upp vad som för henne gällande detta.

Så nu väntar vi till våren och genomför operation nummer två. Operation finns att läsa HÄR.
Min Vilja är redo 

Kommentera här: