När julgranen flyttar in

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

 
Det blir lite annat när några i familjen är sjuk. Som idag på morgonen när vi skulle åka och köpa vår julgran. Vilja och Ninja fick följa med via FaceTime när vi valde vår gran. Den blev ju alldeles perfekt för oss. Kort och tjock.

 
Den fick dock stå och gotta till sig till kvällen då Meja var iväg på basketmatch borta i Nyköping. Det blev tyvärr förlust, men bara att ta nya tag efter nyår helt enkelt. Så när Meja hade lämnats av hemma så hämtade jag mormor, för vår vanliga bingolottokväll.

Men vi som inte spelar uppesittarkvällen (då den är på tok för utdragen för att jag ens ska vara vaken) dukade fram en massa fika och godis på bordet, som om det vore en uppesittarkväll. Mormor hjälpte tjejerna att klä granen. Ninja orkade i alla fall en liten stund innan hon bäddade ner sig i soffan. Denna söndag hade vi även köpt bingolotter till tjejerna för första gången. Så det blev en fantastisk mysig kväll här hemma. Doften av julgran, godis och fika. Vilja vann dessutom en ny bingolott så hon blev glad.

Ninja är nu nedbäddad i vår säng. 39 graders feber och väldigt hängig. Rickard stannar hemma med tjejerna imorgon. Då Vilja också är förkyld. Jag får jobba och Meja får gå till skolan. 

Nu väntar 3 arbetsdagar. Men bara halv tisdag då jag ska spendera ett par timmar i frisörstolen efter lunch. Men jag jobbar alla mellandagar så att jag med lite tur kan vara ledig på barnens sportlov sen istället. 

Kommentera här: