Julmarknad, julgodis och julklappar

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär

 
Tre stycken drog till Nyköping innan lunchen idag. Ninja skulle spela match och Vilja som missade Ninjas första Easy Basket på hemmeplan ville så gärna följa med. Jag och Meja blev hemma istället.

 
Andra advent är som tradition att julmarknad här i Torshälla hålls. Så jag och Meja klädde på oss med vinterkläder och tog med oss mormor på en lång promenad kan man säga. Det var dock inte mycket som tilltalade oss på marknaden denna gång. Utspritt och väldigt få marknadsstånd tyckte vi. Meja fick sig lite värmande glögg på vägen. Vi gjorde dock det obligatoriska stoppet hos Rolf Berg innan vi begav oss hem igen. Men i år var det ingen tomte som fick följa med mig hem, utan en julgran. Nu får den stå fint bredvid kyrkan i hallen. 

 
Jag och Meja värmde oss med mera glögg när vi kom hem. Och så lite lussebullar också medan vi tittade på Babe - den modiga lilla grisen på tv. 

Men när glöggen var uppdrucken och lussebullen i magen så ställde jag mig i köket och gjorde årets första omgång med knäck. Det är ju inte säkert att denna omgång ens kommer att hålla fram till jul, så det är möjligt att jag får göra mer. Men en hel plåt fick jag ihop. Valde dock att göra dem utan mandlar, ifall det kommer någon på besök som inte tål dem. Jag har ju inte direkt någon större koll på barnens vänner nu för tiden då de går hem efter skolan och så ibland. Men knäck utan mandlar är ju också så gott.

 
Nu på eftermiddagen har jag suttit och klickat hem de sista julklapparna (hoppas jag). Jag känner mig ju sällan nöjd när jag säger att jag är klar, eller när Rickard tvingar mig att vara färdig. Fast han är bra på att töja gränserna också för julklapparna också nu för tiden. 

Men nu väntar jag hem resten av familjen så vi kan äta middag och göra oss redo för söndagsnöjet. Spela Bingolotto med mormor. 

Glad andra advent!

Kommentera här: