Skolbarnen

Och så började ett nytt läsår..

 
Det var tre förväntansfulla tjejer som gick till skolan idag. Ett nytt läsår startade och de är så redo.

Vilja, som nu börjat högstadiet på en annan skola. Fick inte med sig någon ur sin klass från mellanstadiet, men kände ändå att det skulle bli så bra! Jag tror och hoppas att hennes känsla stämmer. Hon var ju trots allt väldigt nöjd när hon kom hem igen.

Meja, som nu kör sista året på mellanstadiet. Alltså äldst på skolan. Det är stort att ha ett gäng elever som ser upp till de stora. Då måste man uppföra sig, det är sen gammalt. Hon fick sällskap av en klasskompis här hemma tidigt imorse som satt och pratade i sovrummet. Känns bra att hon känner att hennes kompisar kan komma hit i oredan och kaoset.

Ninja, som nu gått upp på mellanstadiet. Som hon har längtat. Nya lärare, några nya klasskompisat och äntligen få hänga på Öppna verksamheten och alla deras roliga aktiviteter de gör för våra skolbarn.

Nu plingar det ju till väldigt mycket i Vklass med diverse information om läsåret och dess start. Utflykter och idrottsdagar som jag ska notera ner i min kalender för att hålla lite koll.

Själv ska jag sätta mig och maila både Mejas och Ninjas mentorer strax. Ninja ska nämligen till tandläkaren redan på onsdag och Meja ska på läkarbesök både nästa vecka och veckan efter det. Lika bra att meddela redan nu så har jag gjort min del av kommunikationen. 

Jag kan dock erkänna att det var bra tyst att jobba hemma idag när inte tjejerna var här. Tur att jag ska börja åka in till kontoret och jobba igen. Inte jätte mycket innan flytten kanske, men sen så ska det bli mer rutin på det också.

Nu till andra rutiner. Träningar för tjejerna. Först ut blir Meja och Ninja som drar på basketträning så fort Rickard kommer hem. Jag och Vilja fortsätter ta det lugnt en stund till. 
1 Emma K:

skriven

Va härligt att skolan börjat igen. Hoppas dina tjejer får ett bra skolår!

Kommentera här: