Mot ny adress..

Efter 9 år på denna adress är det dags för nytt..

 
Om 17 dagar är det dags för flytt. Vi har ju bott i denna lägenhet i snart 9 år. Tiden går fort när man har roligt sägs det. Vi märker att ju äldre tjejerna bli desto mer egentid vill de ha. Nu bor vi så pass tokigt att vi har 4 rum och kök. Det innebär att Meja och Ninja delar rum. 

I början så hade tjejerna varsitt rum medan jag och Rickard sov i vardagsrummet. Men det var inte det trevligaste när man hade gäster över. Så ville den ena gå och sova, men den andres gäster var kvar. Det funkade inte riktigt. Så vi har ju testat många lösningar genom åren.

Men så för ungefär 6 veckor sedan så kontaktade en familj i vårt bostadsområde oss och frågade om vi var intresserade av att byta lägenhet med dem. De har nämligen en 5 rum och kök, vilket de inte var i behov i just nu. Och jag kan lova att det är bra svårt att få tag på en så stor lägenhet hos vår fastighetsägare. 

Rickard var inte alls seg på att hoppa på tåget. Så inom 26 dagar hade vi sett varandras lägenheter, bestämt flyttdag och skrivit på kontrakten på våra nya lägenheter. I semestertider dessutom.
Så om 17 dagar är det dags.

Vi har valt flyttfirma för att bära våra möbler. Men vi kommer att köra kartonger till lägenheten under nästa vecka så blir det mindre kostnad för oss alla inblandade. 

Detta innebär ju att tjejerna får varsitt rum. Vilja har ju allt till sitt rum, men de två som har fått dela har ju bara en uppsättning av allt. Och vi kommer ju inte lyckats köpa allt direkt heller, även om mamma har erbjudit sig att köpa lite av det som behövs till tjejerna, vilket vi är väldigt tacksamma för! Men i början får vi klara oss med det vi har.

Vi byter trots allt från 101 kvadratmeter till 125 kvadratmeter. Det är en väldigt stor skillnad faktiskt. Men det ska bli så skönt med större. Större uteplats får vi också, så vi får se vad vi ska hitta på med den. Den får nog dock vara som den är till i vår istället  då hösten strax knackar på. 

Tjejerna är glada inför flytten. Vilja tycker dock att det är lite tråkigt att behöva sova i småsyskonens rum redan nu, men vi behövde hennes rum för att ställa undan kartongerna som vi packar för fulla muggar nu för tiden. Men det jag tycker känns bäst inför flytten är att vi faktiskt rensar och kastar så himla mycket som vi lyckats spara på oss under dessa 9 år. Men vi får nog skynda på. 17 dagar kommer gå hur fort som helst!
1 Emma K:

skriven

Grattis till nytt boende.
Vill gärna läsa mer om det. Kul!

2 Oscar:

skriven

Så spännande!
Jag tror att det kommer bli sååå bra.
Minns när vi flyttade från vår lägenhet på 72 kvm... till huset på dryga 120 kvm och med 5 rum. Men vi fyllde ändå huset, så när som på gästrummet. Där byggde jag en alkov och senare fixades det dit en bäddsoffa.
Jag flyttade allt själv, med syrran och nån kompis. Jörgen var bortrest, likaså hans pappa som vi bytte bostad med.
Vi bytte, så som ni gör.
Så när dom kom hem hade boendena bytts. Svärfar var supernöjd att slippa bråka med flytten. Bara installera sig i nya bostaden.

Lycka till med flytten!
Nästa år får ni fixa uteplatsen.

KRAM!

3 BEA:

skriven

Det blev tokigt med mitt svar... Blev Oscar som stod som avsändare... *hahahaha*
Jag verkar behöva mer kaffe, för är tydligen inte vaken än *hehe*

Kommentera här: