För hon fyller 13 år idag

Värt 72 timmars värkarbete för att just få henne..

 
Tänk att just jag fick bli hennes mamma och har nu varit det i 13 år idag. Att min Vilja fyller 13 år. Värt varenda sekund av värkarbete, även om det var väldigt lång tid. 

Men så kom hon upp på mitt bröst och all smärta försvann i ett andetag. Så i 13 år har jag stått vid hennes sida. Sett henne utvecklas till den otroligt fantastiska tjej som hon har blivit. Som nu är tonåring. 

Hon är omtänksam. Bryr sig alldeles för mycket om andra. Sätter andras behov före sitt eget alldeles för många gånger. Respekterar alla äldre och bryr sig om de mindre. Har ett hjärta av guld. Hjälpsam mot allt och alla.Tar ansvar. 

Visst tjivas vi ibland och jag kan nog skylla några gråa hårstrån på henne. Men det är det värt även det. Till exempel; när jag öppnar hennes dörr på glänt och ser henne med en bok i händerna liggandes i sängen i sin egna lilla värld eller när jag ser henne på basketplan och kämpar med det hon tycker är roligast. Att tjiv och tjaft försvinner i det ögonblicket.

Jag skulle kunna skriva rad efter rad om hur fantastisk Vilja är. Men det är svårt att få ut känslorna på print när jag känner så extremt mycket för och om henne. 

Tonåren. Det väntas en ny tid i hennes liv och jag är tacksam för att hon är så öppen. Att hon vill dela sitt liv med mig. 

Idag har vi egentligen bara varit. Det blev såklart sång och paket på sängen imorse. Födelsedagslunch (i vanliga fall middag) som hon valde att ske på Mocca, och även mormor följde med. Efter lunchen blev det tårta här hemma som Vilja själv bakat i ordning. Mormor kom med paket. Så kom även Mummi och Ukki och fikade, med ett swish-bidrag som passar sig nu när Vilja önskar sig mycket nytt till sitt rum.

Trots födeseldag så blev det basketträning för tjejerna idag. Och lillasyster Ninja frågade tränaren så snällt om alla kunde sjunga för Vilja; vilket de kunde. Men jag kunde se att Vilja tyckte det var lite obekvämt men samtidigt så var hon lycklig. Flertalet spelare från damlaget var på plats vilket kanske gjorde de obekväma biten lite värre. Men hon tackade så gott för sången efteråt. Det är verkligen en fantastisk förening vi är med i.

Det kommer bli kalas i flera omgångar för vår numera tonåring. Kusin Devin är iväg på semester med sin pappa så han ska fira Vilja till helgen. Kusinerna Skarberg är på vift till fjällen så de firar henne när de kommer hem. Farmor som ligger krasslig hemma väntar in lite friskare tag och en farfar som är på ärenden till Finland väntas in. Men de alla får fira när de har möjlighet.

För imorgon åker vi till Stockholm. Rickard har bokat in oss på Gröna Lunds förmiddagspass och sedan en hotellövernattning. Ibland överraskar han oss alla tjejer med dessa små äventyr.

Tack Vilja för att just du kom till mitt liv. Att jag fått äran att vara din mamma här i livet. Jag ska göra allt för dig. Var bara den du är, som du vill, så finns jag precis bredvid dig ♥
1 Bea:

skriven

Fina ni ❤
Hoppas det blev en fantastisk dag! Och att ni får en trevlig trip 😊
Nu måste jag sova, för 04.30 ringer första väckaren här 🙈
KRAMAR till er alla ❤

2 Hanna Karlsson:

skriven

Stort grattis till Vilja! Tonåring är stort.

Kommentera här: