ABBA The Museum

So I say thank you for the music..

 
Min mamma var sugen på att besöka ABBA The Museum nu på semestern. Hon vet ju att mina tjejer gillar musik, speciellt Ninja. Och filmerna Mamma Mia går ju på högvarv här hemma under hösterna när vi ska ha filmmys. Så hon frågade om vi kunde åka dit tillsammans.

Sagt och gjort så packade vi in oss i hennes bil igår. Hade bokat inträde till klockan tio. Rickard var lite orolig över att ha för höga förväntningar på museumet och bli lite missnljd då priset (för oss alla sex personer) var lite drygt tusen kronor. 

Första rummet handlade om just filmerna Mamma Mia. Kläder från skådespelarna. Och skådespelarnas egna ord om inspelningarna. Och en trappa ner så började själva utställningen om just ABBA och deras tid från start till slut. 

Ninja som hade frågat mormor i bilen om man fick leka ABBA blev till en början väldigt blyg när hon faktiskt hade chansen att kliva upp på scen som den femte medlemmen i bandet. Men oj vad hon gjorde Mamma Mia med bravur. Och så lycklig hon var när hon kom ner från scenen och andra gäster klappade händerna.

 
Vi fick chansen att göra ett quiz om medlemmarna. Lyssna på flertalet låtar. Titta på replikor av deras kläder från uppträdanden. Läsa artiklar från tidningar. Själv passade jag på att be Rickard ta ett kort på mig och medlemmarna (kan ju alltid låssas att det var på riktigt).

 
Sista delen var mer om Björn och Benny och deras egna projekt.Chess och Kristina från Duvemåla bland annat. Båda musikalerna vill jag så gärna se på riktigt.

Vi sumerade besöket på museumet som lyckat. Så mycket intryck och känslor blandades. Deras musik har tagit mig med storm från att jag var liten. Gåshud och mina egna tankar snurrade och jag kände mig lycklig. 

Jag unnade mig faktiskt en liten bricka med just en notslinga; So I say thank you for the music. 

För musiken för mig är så viktig, även om det inte enbart varit just ABBAs låtar. Musik har alltid varit och kommer alltid att vara en stor del av mig. Kan lätt försvinna bort i en låt som kan beskriva mina känslor precis just där och då. 

Men den starkaste låten är ändå ABBAS - Slipping Through My Fingers
Där kan jag med enkelhet att den förklarar min mammaroll för mina barn. Enda sen de började skolan så har denna spelats om och om igen den dagen de lämnar mig redo för första skoldagen för årskullen. Och sen kommer den att fortsättas att spelas så fort någon annan milstolpe i deras liv passerar tillsammans med mig.

Tack mamma för att jag och min familj fick uppleva ABBA The Museum tillsammans med dig ♥
1 Bea:

skriven

Man är ju uppvuxen med ABBA 😊
Så kul att besöket blev lyckat för er ❤
Inre så länge innan skolstart igen nu. Jag har ju bara systerdottern i skola nu, så brukar ta med henne så får hon välja skolkläder själv inför starten❤
Ha en fin dag och en mysig helg!
KRAM

Kommentera här: