Vi bor in oss

Så stort men så bra..

 
Klockan 08.05 kördes de första kartongerna in i vår nya lägenhet. 11.15 körde lastbilen därifrån och allt var färdigburet. Jag är så imponerad av killarna som flyttade allt. Som lyckades rodda i ett direktbyte mellan två lägenheter dessutom. 

Jag var så tacksam för att mamma tog semester den dagen. Hon jobbade på som bara den från att första kartongen bars in i köket tills det var lagom dags att hamna i matkoma efter lite pizza på kvällen. Hon var ovärdelig. Även lillasyster Anni som kom direkt efter sin arbetsdag och slet tag i kartonger och såg till att allt hamnade på rätt ställen. Vilken lycka jag har att ha dem.

Hela familjen somnade ovaggat den kvällen. Förväntansfulla hela dagen och slutkörda efter att uppackande och iordningställande. Men lyckliga.

Jag tog med mig de två stora tjejerna och mormorn till IKEA på lördagen. Det var en stor inköpslista. Kan lova att det kändes tomt i lägenheten när allt var på plats. Tänk att 24 kvadratmeter är en sån skillnad. Så efter lite skruvande med möbler och en redig middag så kunde vi ta kväll även då. 

Ninjas rum. Så stort och bra lekyta för henne som fortfarande leker.

Mejas rum. Perfekt för lite kompishäng med sina tjejkompisar.

Viljas rum. En plats där hon kan få vara i fred i sin egna lilla bokvärld.

Det viktigaste var att få i ordning på barnens rum. Mamma köpte sängbord, mattor och annat smått och gott som tjejerna behövde när vi var på IKEA. Nu väntar ju tjejerna på spänning på sina nya sängar också som Rickard beställde för ett tag sen. Bör vara leverans på dem under nästa vecka. Att dessutom få större sängar är ju så skönt. Då slipper man trängas när man delar säng med sin syster en natt eller två.

Och så vårt sovrum. Så stort och rymligt att jag inte ens vet hur jag vill ha det. Vi får helt enkelt bo in oss där en stund till innan vi vet hur vi tänker göra med vårt rum.

I övrigt så funderar och planerar vi vår uteplats. Den ska vi dock ta tag i under våren, men planering är alltid kul. Gräsmattan ska fixas, trall ska läggas, rabatt ska skapas och göras om. Det blir kul. 

Nu ska vi fortsätta bo in oss. Men inte helt ännu då det ska tapetseras i alla sovrum samt hall och varadgsrum. Målaren skulle höra av sig efter den 1 september så får vi hoppas att han är snabb med att fixa till tapeterna. Kök och badrum blir ju renoverat när de ska stamrenovera om ungefär ett år. Det här blev så bra för oss ♥