Hemmajobb lite oftare

Det känns som om det kommer närmre..

Det är absolut inte optimalt att arbeta hemifrån, sittandes på en köksstol med endast en liten laptop som verktyg. Inte när man är van att sitta i en anpassad kontorsstol med dubbla skärmar. Men det måste gå, i alla fall stundom.

Rekomendationerna är ju att arbeta hemifrån om man kan. Och mitt jobb kan jag utföra hemifrån eftersom 5 av mina 6 kollegor på vår site jobbar hemifrån. Men eftersom jag var under upplärning förra året så kändes det så naturligt att åka in till kontoret och jobba. 

Sen kom Fjällskammen. För vi var ju trots allt i Sälen under sportlovet med barnen och jag valde därför att arbeta hemifrån för att minska min rörelse efter att vi kom hem. Och det funkade faktiskt riktigt bra. Jag ringde min kollega via Teams och jag delade skärm om det var något jag fastnade på. Sen blev Ninja förkyld och jag fick jobba hemma lite till, även där utan problem. 

När Rickard hade anställda på sin arbetsplats som blivit bekräftde med Covid-19 och Rickard sattes i smittspårning så blev jag faktiskt lite rädd. Dels för att han skulle ha blivit smittad och tagit hem det till oss tjejer och att jag i min tur åkte till jobbet. Ja, kedjan vidare vet man ju om.

Så jag valde att jobba hemma några dagar denna vecka också. Men det tar så fruktansvärt på min rygg att sitta på våra så otroligt osköna köksstolar och jobba. Så idag åkte strykbrädan fram. 

 
På så vis kunde jag stå och arbeta på eftermiddagen. Det var i alla fall lite skönare. Nu var ju inte strykbrädan fullt så högt som mitt höj- och sänkbara skrivbord men det gjorde i alla fall att mina axlar fick sjunka ner och jag kunde slappna av lite i axlar och nacke. Och även räta på ryggen. Strykbrädan är ju gräsligt ful så jag kanske ska unna mig ett finare överdag om den nu ska komma fram lite oftare.

Nu är ju jag lite duktigare hemma och ta paus för lite rörelser. Jag och Annika glömmer lätt bort det när vi är inne på kontoret, men hemma kommer jag ihåg det på något vis. Så med Viljas gamla hockeyklubba så kan jag göra lite övningar som mjukar upp kroppen för att kunna sitta ner en stund till. 

Även om Rickards test nu visade negativt så känns det ändå skrämmande. Att det kommer närmre på något vis. Det gör att jag får dåligt samvete, känner en hel del ångest. Så kanske är det lika så bäst att jobba hemifrån lite oftare ändå. För att lugna mig själv lite grann kanske. Eller i alla fall tillåter mig själv att acceptera att arbeta hemifrån lite oftare utan att känna dåligt samvete för att jag inte är inne på kontoret.

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och vile ryggen lite innan hela familjen samlas där för att titta på veckans avsnitt av Bäst i Test.

Kommentera här: