Årets första löpsteg

Aprilväder stämmer verkligen

 
Att vädret i April ska vara lite överraskande varje dag är ju inget nytt. Från strålande sol till snö och sedan till kraftigt regn. Ja, så har ju början av April sett ut här hemma. Så man får passa på när vädret tillåter. Så det har med andra ord varit sparsamt med promenader och cykelturer än så länge.

Idag var det minusgrader när jag vaknade men enligt prognos så skulle det bli varmare framåt lunch, så jag tog på mig träningskläder direkt på morgonen och slängde upp håret i en knut. Och när det blev tid för lunch så åt jag den framför datorn medan jag jobbade. På så vis fick jag mer tid på själva lunchrasten att ta mig ut.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg (finns att läsa här) så har jag ju köpt ny löparskor. Så idag fickc det bli premiären för dem på. Tänkte att jag kanske, bara kanske, kunde testa på löpstegen lite grann. Och det gjorde jag. Så lite lätta intervaller i 3 kilometer fick jag till. Tog 26 minuter, så jag gick ju mer än vad jag sprang men ändå. Fick lite känningar i vänster ljumske så ville inte ta ut mig allt för mycket.

Sen snabbt in i duschen och tillbaka till datorn. Så en lunchrast på totalt 36 minuter tyckte jag var riktigt bra gjort av mig. Känslan i kroppen när jag satte mig och fortsatte jobba var så skön. Eftermiddagen flöt på riktigt bra sen.

Nästa gång ska jag välja utomhuslöpning istället för utomhusgång på klockan. Då kanske jag springer mer än vad jag går. Och att det dessutom blir registrerat som löpning och inte som gång i statistiken sen. Hur som.. Det kändes bra. Jag är nöjd för idag och vi får väl se vad April ger oss för väder resterande dagar.
1 Hanna Karlsson:

skriven

Så härligt att komma igång lite smått. Bra lunchrast tycker jag att komma ut och röra på sig.

Kommentera här: