Internationella läskunnighetsdagen

Det innebär läsning. Och mer läsning.

(null)
 
Om det är något jag älskar så är det att läsa. Älskar att bli indragen i en bra bok, så bra att jag till och med står och läser samtidigt som jag lagar mat. Det hände igår och Rickard tyckte det såg bra skumt ut när han klev in genom dörren.

Jag är dessutom väldigt nöjd med att barnen också läser. Vilja läser mer än Meja och Ninja. Meja har aldrig riktigt gillat att läsa, utan gör det mer som ett måste med läxorna. Ninja är mer lite som en periodare. Läser ofta och mycket fast i omgångar.

Och nu när tjejerna inte längre har sena träningar så är det så skönt att varva ner hemma med att alla ligger och läser efter att mobil-tiden är slut (vilket är 30 minuter innan de ska sova). Okej, den enda som inte läser i denna familj är ju då Rickard. Han är mer svårflörtad med böckerna än vad Meja är. 

Årets läsning har ändå varit riktigt bra för min del. 18 böcker har jag hittills lyckats läsa igenom. 6 st böcker gick ju genom på semestern (finns att läsa HÄR) Men och andra sidan så var 18 böcker förra läsårets läsning (finns att läsa HÄR). Så redan nu ligger jag på plus.

Hur som helst. Med detta inlägg vill jag uppmana alla att läsa. Enkla böcker, svåra böcker, svenska böcker, utländska böcker. Läs och njut av en helt annan värld.
 

Kommentera här: