Baskettjej nummer 3

Och så blev det ett basketlag till slut.

(null)
 
Vi har sedan 2 år tillbaka varit förskonade med att ha alla tre tjejer i samma basketlag. I ett såkallat skolbasketlag. Nog för att Ninja spelade med barnen som var både två och tre år äldre än henne, med bravur och fick dessutom chansen att spela match mot dem som var tre år äldre under förra säsongen. Det är galet bra.

Men så kom det till en punkt då skollaget skulle läggas ner och barnen skulle bli splittrade. Något som tog hårt på Meja i våras när det kom till deras information. Hon ville dessutom genast sluta spela baket. 

Sommaren gick och Vilja och Meja blev kallade till respektive träning. Samma tränare dock. Vilja som då valt att lägga av med ishockeyn (finns att läsa här) var mer än taggad, och Meja lite mindre. Vi fick dock meddela tränaren att Meja inte kunde träna på torsdagar då hon har handbollsträning då. Så veckan efter fick Meja erbjudande om att träna med Vilja och hennes lag på onsdagar, för att få sina två pass i veckan. Grymt fixat tycker jag! Så nu har de tränat såhär i 4 veckor och det känns så bra för båda två.

Och så igår. Efter en hel del längtande så var det äntligen dags för Ninja att kliva på plan iklädd sina nya basketkläder. Redo att träna första gången med sitt nya lag. Några tjejer har hon spelat med när hon började med Basketkul, men hon trodde inte att de tjejerna kände igen henne. Men tränaren kändes riktigt bra sa hon också. Och det var en mycket nöjd tjej som klev av plan igår.

(null)
 
Det jag är nöjdast med just detta är att alla tre tjejerna spela samma tid och samma plats på onsdagar. Vi slipper alltså hålla på att åka hit och dit med barnen, som på andra dagar. Så det är jag mer än tacksam för. Och då är det enkelt att gå mellan de två hallarna (skiljer bara en vägg) så kan man se alla tre träna. Alldeles perfekt tycker jag!

Vi har dessutom fått spelschema för Viljas basketmatcher. Hon går ju dessutom upp i seriematcher nu, vilket är jätte spännande.

Nu är det bara en basketkorg som ska inhandlas hit hem så snart som möjligt. Då kan tjejerna träna så mycket de bara kan och vill, medan det ändå är bra väder ute sa min mamma. Det kommer bli grymt!

Team Heikkilä är redo för basketsäsong 2020-2021

(null)
 

Kommentera här: