Städa bort sommaren

Och så kom även hösten.

(null)
 
Gårdagen. Lagom uppklädd för en dag med shopping. Diverse hushållsprodukter samt veckohandling av matvaror. Men så det viktigare; höstblommor.

I vanliga fall hade jag valt och mixa och matcha flera sorters blommor i mina krukor. Men i år känner jag mer för att blommorna ska klara sig själva lite. Så jag får ännu mer tid över till annat.

(null)
 
Gårdagseftermiddagen fick bli en stund med hela familjen. Tänk så mysigt det ändå är att hjälpas åt. Med alla slags sysslor. Som att Ninja till exempel klippte gräsmattan i bara pyjamas.

(null)
 
Möjligvis blev det årets sista gräsklippning. Till helgen kör vi bort gräsklipparen till förrådet för vinterförvaring. Så om det behövs så hinner vi klippa den på fredag. Men bara om det behövs efter veckan.

Meja och Vilja hjälpte till att bära bort sommarblommorna till vår egentillverkade kompost (konstig nog har inte fastighetsägaren skapat någon kompost för oss boende, så vi skapade oss en egen i den befintliga växtligheten). Meja och Vilja hjälpte även till att bära upp sommarsakerna till förrådet i trappuppgången. Sandsaker kan ju vara roligt även på hösten, men då får vi hämta ner dem när det önskas helt enkelt.

Rickard ville även ha en ljuslykta på vår utplats. I den har vi ställt en liten solcellslampa som vi hoppas kunna ge ett litet sken nu under hösten. Dessutom skulle han prompt ha med sig en stor pumpa hem. Och ja, ibland får även han bestämma.

(null)
 
Nu längtar jag till fina höstdagar där man kan dricka kaffe på uteplatsen och bara njuta. Njuta av att se tjejerna spela lite basket, för än så länge är det väder för lite basketkul utomhus. Som ni ser på bilden så får lavendeln sitta kvar en stund till. Den doftar fortfarande ljuvligt. Och kanske ska jag ta lite frön och lägga i en tygpåse för att doften ska få komma in också.