Vecka 44 är lika med läslov

Böcker, böcker och mera böcker

(null)
 
Tjejerna har nu ett välförtjänt lov från skolan. Höstlov kallade man det på min tid, läslov kallar man det på barnens tid. Det innebär ju såklart att barnen ska läsa. Mycket tycker jag. Uppskattat 15 minuter om dagen enligt skolan. Barnen föredrar det skolan säger.
Eskilstuna Kommun hade idag utdelning av böcker till barn upp till 18 år, i ett samarbete med Lässatsningen Eskilstuna stadsbibliotek. Så jag stämplade ut och mötte upp tjejerna på Östra Torget och där fick de välja en varsin bok som föll dem i smaken. Lyckligtvis så fanns personal där från vårt egna lilla bibliotek som kände igen tjejerna och pratade böcker med dem. Så fantastiskt.
Meja valde Thornhill, Vilja valde Nikkis dagbok #14 och Ninja valde Gastar i Göteborg

Ninja kunde nästan inte ens låta mig ta kortet på böckerna innan hon ville börja läsa i sin. Meja och Vilja har just nu böcker som de är mitt inne i, men kanske får dessa nya böcker dem att läsa färdigt sina böcker för att kunna börja med dessa nya. Jag hoppas på det i alla fall.

Eftersom jag själv älskar att läsa blir jag extra glad när såna här saker uppmärksammas för barnen. Böcker till barnen är ju faktiskt inte billigt egentligen.

Låna böcker säger många! Men tyvärr hinner vi ju inte riktigt låna böcker på biblioteket heller då tjejerna måste läsa läxböcker från skolan och sedan arbeta efter de kapitel de läser. Och så rinner lånetiden ut och så vidare. Så det är ju lite tråkigt. Då är det ju fullt normalt att hamnar efter med läsningen i de böcker som vi redan har hemma åt dem. 

Mer läsning åt barnen. Och åt mig också, som läste ut en bok igår som får sätta ögonen i en ny bok nu ikväll! 

Kommentera här: