Till mitt 14åriga jag.

Kära mitt 14åriga jag.
(null)
 
Håll ut. Livet blir bättre. Även om du inte tror det just nu. Du är inte misslyckad. Även om du kommer att känna det en väldigt lång tid framöver. Men jag vill att du ska veta att livet kommer att bli bra.

Livet kommer att få dig att kämpa. På något vis finner du styrkan i att fortsätta. Framåt. För du vet att livet är inte slut. Något bra kommer att hända. Det kommer ta tid, men det vet du inte då.

Människor kommer att lämna dig. Det kommer att göra ont i hjärtat. Samtidigt kommer du att lämna människor, som du trodde var bra för dig, men förstod inte skulle göra dig gott.

När du i framtiden ser dig i spegeln kommer du att se en annan person. Men hon liknar dig. 
Fortfarande kommer du stundom känna dig misslyckad. Men trots att svenskan aldrig var ett problem för dig, med alla dina texter, så kan vi ju faktiskt särskriva ett ord - miss lyckad.

För vet du. Du kommer att lyckas. Det krävs en hel del arbete. En hel del motgångar. Men du kommer att lyckas.

Mitt 14åriga jag. Om något skulle säga till dig följande;
Att om 20 år så kommer du att ha en egen familj. Bestående av en make och tre fantastiska döttrar, så förstår jag att du inte skulle tro den personen. Men vet du? Det är sant.
Att om 20 år kommer du ha ett fantastiskt arbete, som gett dig ett otroligt lyft i självförtroendet, så förstår jag att du inte skulle tro den personen. Men vet du? Även det sant.

(null)
 
Stundom kommer du att känna dig ensam. Just på grund av alla människor som valde att lämna dig med värk i hjärtat under dessa 20 år. Men du har fantastiska människor omkring dig om 20 år. De må vara få, men fantastiska. Människor som lyfter dig högre än vad du någonsin kunnat tro.
Du kommer att träffa människor som kommer att betyda något för dig, även om du inte kommer hålla fast vid dem. För ni båda går åt olika håll. Men namnet på personerna får dig att le.

Kära mitt 14åring jag. Jag skriver detta brev från en plats med makt, lycka och tillfredsställelse. Var säker i kunskapen om att du växer mot detta ♥
 

Kommentera här: