Kanel-någonting, någonting

Men hemma hos oss blev det kanel-någonting, någonting fika idag.

(null)
 
Kanelbullens dag.
I alla dessa flöden så kommer kanelbullar upp idag. Och egentligen redan igår flödade kommande kanelbulle-bak, inför kanelbullens dag. Och just kanelbullar är något jag sällan lyckas med. Vaniljbullar och saffransbullar fixar jag perfekt, men det är något med kanelbullar. 

Så istället så lyckades jag komma över ett recept med Kanelbullesnittar. Som kolasnittar fast med smak av kanelbulle. Väldigt goda, men man kan nog bara äta en åt gången då kardemumman gör dem lite sträva i smaken.

Även kanelbulle-bollar lyckades jag slänga ihop för första gången. Havrebollar fast med smak av kanel. Lättare i smaken än kanelbullesnittarna trots både kanel och kardemumma. Kanske blev dem lite stora då jag föredrar mindre bollar. Små munsbitar ungefär.

Och självklart blev det även en kanlebullekladdkaka. Något jag gärna bakar flera gånger om året och bjuder kaffe-gäster på. Tillsammans med en klick vispgrädde så smakar denna alldeles ljuvligt.

Så vi ringde över mormorn på lite kanel-någonting, någonting fika på sena eftermiddagen. Och hon fick minsann smaka utav alla tre bakverk med smak av kanel.

Med andra ord så nej, inte en kanelbulle i bull-format åts idag i vår familj på så vis. Men det gör oss ingenting. Vi åt ju massa annat gott. 
 
1 Anonym:

skriven

Du skriver som nicke lilltroll pratar👍

Kommentera här: