En milstolpe här i livet

11 år senare

 
Vilja började på förskolan i september 2009. Sedan dess har jag betalat för barnomsorg till kommunen. Idag betalar jag den räkningen för sista gången. Ninjas fritidsplats är nu uppsagd och sista dag att utnyttja fritids är just idag, 2020-10-25.

Både förskolan och fritids har betytt väldigt mycket för oss föräldrar och barnen. Att vi fick komma till en fantastisk förskola med underbar personal som tog hand om våra tjejer i så många år. Viss personal kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 

Vi lämnade den trygga vardagen på förskolan och kastades in i skolvärlden. Skrämmande men spännande. Fritids efter skoltid. Aktiviteter för barnen och mängder med lek med vänner. 

Borttappade kläder, nappar, vantar, en hel del hårspännen och hårsnoddar. Kanske ett och annat hårband och rosett. Luciatåg. Bitmärken. Skratt. Tårar. Magsjukor. Stukade armar och ben. 

Det är förvisso nästan 10 månader sen Ninja var på fritids sist. Förra årskursen blev alldeles för jobbigt för Ninja och valde därför själv att gå hem. Vissa dagar ensam men många dagar tillsammans med Vilja och Meja. Så i lite drygt 10 månader har jag ändå betalat för omsorg som vi inte utnyttjat, men det har känt som en trygghet att ha den kvar under vårterminen. Och till sommaren så gick hon på sommarlov och jag glömde helt bort att säga upp fritidsplatsen inför årskurs tre. Så det kom jag såklart på när skolan började igen. Och då sades den upp. Med sista dag idag.

Det är milstolpe här i livet som förälder. Barnomsorgen för att arbetslivet ska fungera. Att avsluta det är en milstolpe. Som vi nu har avklarat i vårt föräldraskap.

Grattis till oss med andra ord idag!

(null)
 

Kommentera här: